Nemoguće da u istoj državi imamo Opus Arenu i Kranjčevićevu. Kako se sad prebaciti?

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

OSIJEK je 6:1 pobjedom nad Slaven Belupom u prvom kolu SuperSport HNL-a otvorio svoju spektakularnu Opus Arenu. Euforija u gradu na Dravi porasla je još više nakon fantastične partije momčadi Stjepana Tomasa, a već u četvrtak Osječanima u njihov novi dom stiže mađarski ZTE u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Lijepu situaciju u Osijeku prokomentirao je Dario Radaković, voditelj najpopularnije Osijekove navijačke Facebook stranice Bijelo-plava birtija.

MORALO je sve započeti pljuskom... Jer kako bismo drugačije znali valja li krov i je li stvarno istina da se utakmica HNL-a može gledati tako da igrači kisnu, a gledatelji ne. I potvrdili smo da može. Šalu na stranu, cijeli doživljaj je bio nevjerojatan.

Već 30 minuta prije početka utakmice stadion je u nekoliko navrata eruptirao, orila se pjesma, a ljudi su upijali svaku sekundu tog novog ambijenta. Za početak utakmice dobili smo light show kakvog se ne bi posramili ni klubovi iz bilo koje Lige petice. Imali smo holivudski štimung u vlastitom dvorištu. Utakmica je krenula, a igrači su jednostavno letjeli po terenu.

Od prve do zadnje minute uopće nitko nije imao osjećaj da gleda onaj stari NK Osijek. Ovo je izgledalo kao da su svi igrači uzeli neke steroide i trčali kao navijeni uz enormnu dozu borbenosti. Stadion je riječima neopisiv.

Unutrašnjost, travnjak, akustika... Doslovno je nemoguće pojmiti da u istoj državi imamo Opus Arenu i Kranjčevićevu. Kako se uopće nakon ovoga pokušati priviknuti na gostujući travnjak? A upravo to će dečkima biti iduća HNL zadaća protiv Rudeša.

Djelovalo je istovremeno i nestvarno i bizarno

Vidjeli smo jednu od najljepših utakmica NK Osijeka, čak šest golova u mreži protivnika, a njih je zabilo šest različitih strijelaca. I nevjerojatno je koliko pojedinim igračima znači ova nova pozitivna i poticajna energija s tribina. Ponajprije tu mislim na Kristijana Lovrića i Vedrana Jugovića, koji su odigrali vrhunske utakmice u bijelo-plavom dresu.

Kiki je izvodio kornere, a kad god bi krenuo ka korner zastavici, dobio bi aplauz od cijele tribine uz prigodno skandiranje. Apsolutno svaki put bi se osmjehnuo tribini i rukama zatražio dodatnu podršku i poticaj za ekipu.

Ne sumnjam ni sekunde da ćemo u ovoj sezoni doživjeti erupciju Kristijana Lovrića. Golovi su se redali kao na traci dok je pjesma postajala sve glasnija i glasnija. Kao da je europski ambijent i kulisa iz naših igrača izvukla ono najbolje što u sebi imaju.

Djelovalo je istovremeno i nestvarno i bizarno. Ako smo sve ovo sanjali, nemojte nas probuditi. Ne želimo biti kao pojedinci i nakon prve pobjede u sezoni poručivati da je titula blizu jer realno nije. No ovakvim pristupom i ovakvim angažmanom Osijek može puno.

Ovaj grad i ova cijela regija su u moru sivila zaslužili prstohvat euforije i ludosti. Zaslužili su barem što duže crpiti tu euforiju svakog četvrtka u Konferencijskoj ligi. Nije zabranjeno sanjati i priželjkivati barem nekakvu grupnu fazu, zar ne?

O ovome smo sanjali

Igrači su odradili svoj dio, ostvarili su jednu od najvećih pobjeda u HNL-u ikad, sada je red na nama! Neka ovih 9000 gledatelja ne bude samo na prvoj utakmici jer je to fancy, neka ta brojka postane konstanta. Komfor sada imamo, krov nad glavom, akustiku, light show i cijelu kulisu kakvu nema 90 posto klubova iz ovog dijela Europe. Mi sada moramo održati brojnost, optimizam i euforiju.

Neka svatko napravi uspješno svoj dio posla i Osijek bi ove godine mogao puno. Sve preduvjete za uspjeh imamo, cilj je još daleko, ali je itekako dostižan. Ovo je bila večer koju ćemo pamtiti i prepričavati do kraja života.

Samo jednom se otvara novi stadion, a mi smo uspjeli ostvariti najbolje otvaranje koje je nogomet vidio i doživio. Nastavimo jahati na valu, napunimo Pampas u četvrtak protiv ZTE-a i svaku nadolazeću utakmicu jer ovo je Osijek! Ovo smo sanjali, o ovome smo maštali i ovo smo dočekali.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.