NBA objavila sve sudionike All-Stara. Klinci zakucavaju, zvijezde šutiraju trice

Foto: Profimedia

OD PETKA do nedjelje u Salt Lake Cityju održava se NBA All-Star vikend, a NBA liga objavila je sve sudionike popratnih natjecanja, koja će se održati u subotu - natjecanja u tricama, zakucavanjima i Skills Challengeu.

U teoriji najatraktivniji događaj je natjecanje u zakucavanjima, iako je odavno izgubilo svoju draž zbog nedostatka velikih imena među sudionicima i činjenice da su sva moguća zakucavanja već izvedena te se originalnost iskazuje u korištenju pomoćnih sredstava poput drugih ljudi, dodatnih lopti ili automobila.

Svi mlađi od 24 godine

No ove godine popis sudionika ne izgleda obećavajuće, ali i među manje poznatim imenima često se nađe vrhunskih letača koji zadive publiku i žiri svojim akrobacijama. Ove godine za krunu će se boriti Kenyon Martin Jr. iz Houstona, Mac McClung iz Philadelphije, Trey Murphy iz New Orleansa i Jericho Sims iz New Yorka.

Svi su mlađi od 24 godine i imaju manje od 200 nastupa u NBA ligi, a McClung samo dva. On je većinu sezone proveo u Razvojnoj ligi, a u utorak je potpisao za Philadelphiju. Martin je najetabliraniji među njima, iako ni blizu kao istoimeni otac koji je 15 godina igrao u NBA ligi. Murphy pokazuje velik potencijal u Pelicansima, a Sims je centar koji se ističe ofenzivnim skokovima.

U tricama se natječu i četiri All-Star igrača

Natjecanje u tricama ipak je puno daleko poznatijih imena, a četiri od osam sudionika igrat će i u glavnom događaju vikenda, nedjeljnoj All-Star utakmici - Tyrese Haliburton iz Indiane, Damian Lillard iz Portlanda, Lauri Markkanen iz Ute i Jayson Tatum iz Bostona. Tu je i pobjednik iz 2020. Buddy Hield (Indiana), a ostatak popisa čine ubojiti šuteri Tyler Herro (Miami), Kevin Huerter (Sacramento) i Anfernee Simons (Portland).

Na početku subotnjeg programa održat će se Skills Challenge, odnosno natjecanje u vještinama, u kojem sudjeluju tri tročlane ekipe - braća Antetokounmpo (Giannis, Thanasis i Alex), igrači domaće momčadi Utah Jazz (Jordan Clarkson, Walker Kessler i Collin Sexton) te rookieji (Paolo Banchero, Jaden Ivey i Jabari Smith Jr.).

Događaji na All-Star vikendu počinju već u petak, kada su na programu utakmica celebrityja i Jordan Rising Stars, turnirsko natjecanje četiri ekipe sastavljene od po sedam mladih igrača iz NBA i Razvojne lige koje kao počasni treneri vode bivši NBA igrači Deron Williams, Joakim Noah, Pau Gasol i Jason Terry.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.