NBA

NBA klubovi u panici zbog drafta

Foto: EPA

IAKO JE NBA liga prekinuta već skoro mjesec dana i odavno je jasno da neće završiti na vrijeme, draft je i dalje zakazan u originalnom terminu 25. lipnja.

Čelnik NBA lige ranije je najavio da o promjenama kalendara neće odlučivati prije 1. svibnja.

No klubovima netaknut termin drafta stvara velike probleme jer nemaju ni približno dovoljno informacija o igračima koji će im biti na raspolaganju, a na kojima bi trebali graditi budućnost.

Sveučilišna natjecanja potpuno su otkazana prije ključne faze u kojoj ih skauti detaljnije prate, baš kao i lige drugih zemalja, a o audicijama i probama tijekom pandemije nema ni govora.

Zato brojni operativci NBA klubova forsiraju da se draft pomakne na 1. kolovoza, pod pretpostavkom da će se prekinuta sezona nastaviti i dovršiti do kraja srpnja, kako bi im se kandidati mogli pokazati uživo te odraditi intervjue i liječničke preglede, javlja ESPN.

NBA liga u ponedjeljak je poslala obavijest klubovima da im je do daljnjega zabranjeno organizirati probe i intervjue s mladim košarkašima. Bit će im dopušteno samo obavljati razgovore putem videopoziva, koji će biti ograničeni na četiri sata po igraču.

Klubovima nije dopušteno ni tražiti svježe snimke treninga kandidata za draft pa se mogu osloniti samo na preglede snimki starih utakmica i treninga, nastalih prije obustave natjecanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.