Navijači Hajduka oduševljeni kako je dežurni krivac ispravio grešku lijenog Livaje

Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

HAJDUK je na Poljudu odigrao 2:2 s Istrom u 28. kolu SuperSport HNL-a čime je Dinamu omogućio da mu pobjegne na devet bodova razlika. Bila je to luda utakmica s četiri gola u prvom poluvremenu, ali i festival grešaka, žutih i crvenih kartona zbog kojih bi Hajduk mogao imati velikih problema na Rujevici. Podsjetimo, za najteže gostovanje do kraja sezone otpali su mu Marko Livaja, Filip Krovinović i Toni Borevković.

Hajduk je vrlo lagano mogao ostati i bez jednog boda. Posebno se to odnosi na situaciju iz 93. minute. Bijeli su sve karte bacili u napad. Livaja je imao loptu na vrhu kaznenog prostora, a Dino Mikanović, kojeg navijači vrlo često kritiziraju je čekao dodavanje na bok. Ipak, Livaja je izgubio loptu. Najbolji igrač Bijelih nije se ni potrudio trčati, ali Mikanović jest. Istra je vukla kontru 3 na 2 i bila je samo jedno dodavanje udaljena od stopostotne šanse.

U trenutku kada je Vuk dodao loptu lijevo za čistu šansu, pojavio se Mikanović koji je u šprintu pretrčao dobrih 80 metara, uklizao i spasio Hajduku bod. Snimku situacije su podijelili navijači Hajduka koji su oduševljeni onim što su vidjeli od svojeg desnog beka koji je uložio silan trud da ispravi pogrešku koju je napravio Livaja.

Rano vodstvo Hajduka i preokret u minuti

Hajduk je poveo već u trećoj minuti, kada je Marko Livaja odličnim prizemnim ubačajem s desne strane u sredini pronašao  Mlakara. Slovenac nije imao težak zadatak. Puknuo je iz prve i savladao gostujućeg golmana Lovru Majkića. Momčad trenera Ivana Leke bolje je otvorila susret, no onda su ih suparnici šokirali.

Izjednačenje igračima trenera Gonzala Garcije donio je Hujber u 20. minuti. Obrana Hajduka je kiksala jer nitko nije izašao na bočnog igrača Istre, koji je došao do ruba kaznenog prostora, pa lijevom nogom puknuo u kut golmana Ivana Lučića. Lopta je završila u mreži.

Tek što se nastavila igra, Istra je zabila drugi pogodak iz drugog udarca u okvir. Bakrar je utrčao iza obrane Hajduka, primio loptu i izborio se za prostor pokraj dvojice splitskih braniča, pa fantastično pogodio rašlje za šok na Poljudu.

Livaja poludio, Mlakar zabio drugi gol za izjednačenje

Lukas Grgić je u 37. minuti napravio prekršaj. Glavni sudac Ante Čulina dao mu je žuti karton, zbog čega su Livaja i Ferro protestirali, pa su i oni dobili kartone. Kapetan Hajduka pritom se unio u lice Čuline. Dio poljudske publike u tom je trenutku počeo skandirati "Cigane, Cigane".

Hajduk se stabilizirao i do kraja prvog poluvremena došao do izjednačenja. Yassine Benrahou izveo je slobodni udarac iz samoga kuta, uz korner-zastavicu, te je na prvoj stativi pronašao Mlakara. Ofenzivac domaćina dobro je pucao glavom, zabivši drugi pogodak na utakmici. Na odmor se otišli s 2:2.

Borevković dobio crveni karton

Stoper Hajduka Toni Borevković u 15. sekundi drugog poluvremena izgubio je loptu. Bakrar ju je oduzeo i krenuo sam na gol Splićana. Borevković ga je povukao i srušio, a sudac Čulina pokazao mu je direktan crveni karton. Iako je domaćin ostao s igračem manje, Mlakar je u 49. minuti skoro došao do hat-tricka. Također je ukrao loptu braniču Istre, pa pucao pokraj Majkićeve stative.

Benrahou je u 56. minuti spremio loptu u mrežu nakon što je Rokas Pukštas glavom pogodio stativu. Hajdukovci su proslavili povratak u vodstvo, no VAR-provjerom utvrđeno je da je francuski veznjak bio u zaleđu te je gol poništen. Hajduk je dominirao idućih 20-ak minuta unatoč tome što je imao igrača manje.

Pokušavali su Livaja i Benrahou kao najraspoloženiji pojedinci. U 80. minuti Livaja je čekao dugu loptu kada je na njega s leđa skočio stoper Istre Dario Marešić. Udario ga je, Livaja je pao i uhvatio se za glavu, a sudac Marešić pokazao je drugi žuti, odnosno crveni karton. Obje su momčadi utakmicu zaključile s desetoricom na terenu.

Utakmica je imala dramatičnu završnicu u kojoj je svaka momčad mogla doći do trećeg, pobjedničkog pogotka, no nedostajalo je koncentracije, kao i u cijeloj utakmici u kojoj je bilo puno individualnih pogrešaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.