Nastavlja se egzodus iz Varaždina. Ostali su bez najboljeg strijelca

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DOMAGOJ DROŽĐEK (28) napustio je Varaždin i postao novi igrač ciparskog kluba Apollon Limassola. Radi se o besplatnom transferu budući da je Drožđeku istekao ugovor, a posao će biti službeno okončan kada krilni igrač prođe liječnički pregled koji bi se trebao dogoditi u idućih nekoliko dana. Apollon je prošlu sezonu završio na sedmom mjestu ciparske lige (od 14 klubova), a u svojoj povijesti je četiri puta osvajao naslov prvaka od čega posljednji put 2022. godine.

Rođeni Varaždinac će tako postati šesti Hrvat koji će zaigrati za ovaj ciparski klub, a prije njega su tamo igrali Petar Đurin, Ivan Parlov, Dejan Mezga, Antonio Jakoliš, a najveći trag je ostavio napadač Anton Maglica koji je za Apollon upisao 110 nastupa i zabio 44 pogotka.

Četvrti put napušta Varaždin

Drožđeku je ovo već četvrti put u karijeri da napušta Varaždin. Prvo je kao dječak 2009. godine otišao iz tadašnjeg Varteksa u omladinski pogon Dinama gdje se zadržao tri i pol godine prije nego je napravio veliki iskorak i priključio se omladinskoj školi Borussije Dortmund. Za prvu momčad njemačkog diva nikad nije debitirao, a upisao je 36 nastupa u mlađim kategorijama i 12 nastupa za drugu momčad u četvrtoj ligi.

Prvi put se vraća u Varaždin u rujnu 2016. godine i ostaje dvije godine. Tada je u drugom rangu hrvatskog nogometa upisao 33 nastupa i zabio 20 golova što mu je osiguralo transfer u Lokomotivu vrijedan 250.000 eura. Tamo je proveo sezonu i pol, upisao 43 nastupa i zabio sedam golova te se u siječnju 2020. vratio na jednogodišnju posudbu u Varaždin. U godinu dana je upisao 30 nastupa i osam golova te ostvario transfer u korejski Busan.

U Južnoj Koreji je proveo godinu i pol dana upisavši 57 nastupa uz četiri zabijena pogotka te se u veljači 2023. godine ponovno vratio u Varaždin i postao ključni igrač momčadi. Prošle sezone je u SuperSport HNL-u upisao 28 nastupa i zabio sedam pogodaka te je uz Frana Brodića i Igora Postonjskog bio najbolji strijelac kluba. Nitko od njih više nije u klubu, a kad znamo da je Varaždin prošle sezone zabio ukupno 39 golova to znači da su ostali bez strijelaca više od pola postignutih pogodaka prošle sezone. Drožđek je zadnja četiri gola zabijao redom Dinamu, Hajduku i Rijeci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.