PREMIERSHIP

Nanio je Liverpoolu prvi poraz u sezoni, a sada je dobio otkaz

Foto: EPA

NIGEL Pearson više nije trener engleskog Watforda. Dva kola prije kraja prvenstva dobio je otkaz, a ovakav potez je iznenađujuć jer je Pearson ostvario dvije pobjede u posljednja tri susreta.

Poraz u zadnjem kolu protiv West Hama mu je ipak presudio i klupska uprava nema povjerenje da u preostala dva kola može izboriti ostanak u ligi. Watford se nalazi na 17. poziciji, posljednjoj koja sa sobom ne donosi ispadanje u niži rang.

U posljednja dva kola igraju protiv Manchester Cityja (kod kuće) i Arsenala (u gostima). Imaju tri boda prednosti ispred Aston Ville, što znači da bi i s dva poraza do kraja ostali u ligi ako Villa ne ostvari barem jednu pobjedu u posljednje dvije utakmice.

Watford se nakon pauze mučio i upisao je tek dvije pobjede, ali Pearson je ostvario pravo mini-čudo što ga je uopće doveo u ovakvu poziciju. Pearson je preuzeo Watford u prosincu, a klub je u tom trenutku imao tek devet bodova iz 16 susreta. U iduća 22 kola Watford je uzeo 27 bodova, a nanio je i Liverpoolu prvi ligaški poraz u sezoni kad ga je svladao s 3:0.

Klopp je za Pearsona imao samo riječi hvale

Watford će tako u idućem susretu voditi u ligi rekordni četvrti trener ove sezone. Prije Pearsona, otkaze na klupi Watforda u ovoj sezoni dobili su Javi Garcia i Quique Flores.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.