Esport

Najveći esport turnir koji nitko nije osvojio dvaput

Foto: Valve

BLIŽI nam se deveto izdanje The Internationala, najvećeg Dota 2 turnira koji od svog osnutka drži rekord za turnir s najvećim nagradnim fondom u povijesti. Dosad je Aegis of Champions, kako se naziva trofej, podizalo osam timova i 40 igrača, ali nijedan tim, organizacija i igrač nisu uspjeli dvaput osvojiti prestižnu titulu.

>Autsajder postao prvak svijeta u FIFA-i 19 i osvojio 1,6 milijuna kuna

U Šangaju će 15. kolovoza početi jedan od najvećih esport spektakala na svijetu, The International. Za najveći dio nagradnog fonda od 32 milijuna dolara, odnosno više od 210 milijuna kuna, borit će se najboljih 18 ekipa svijeta. Na The Internationalu nema favorita. Posebno je to okružje u kojem brojni faktori igraju ulogu, a timovi koji su imali sjajnu sezonu i zovu ih favoritima najčešće ne ostvare očekivanja.

Aegis of Champions

Protekle sezone Team Secret i Virtus.pro dominirali su na sceni i osvojili najviše bodove te na The International dolaze kao dvije najbolje plasirane ekipe. Obje su već bile u sličnim ulogama i na najvažniji turnir dolazile u dobroj formi, ali pravi rezultati su tim slučajevima izostajali.

Još se čeka prva ekipa i prvi igrač koji će dvaput osvojiti The International i tako ući u povijest. Ove godine to će priliku imati učiniti šest timova i 14 igrača. Priliku za obraniti prošlogodišnji naslov imat će ekipa OG, koja je te 2018. u Rogers Areni u Vancouveru napravila jedno od najvećih iznenađenja u povijesti esporta.

Ususret turniru ekipu su napustila dvojica igrača. Jedan od njih je Tal "Fly" Aizik, suosnivač ekipe i dugogodišnji suigrač Johana "N0taila" Sundsteina. Dvojac koji je godinama igrao skupa, gradio ekipu i osvajao pokale razišao se u lošim odnosima.

OG je za zamjenu doveo mladog i neiskusnog igrača Topiasa "Topsona" Taavitsainena, koji prije toga praktički i da nije imao nastup na LAN završnici velikog turnira, a drugo prazno mjesto popunio je tadašnji trener ekipe. U takvom je sastavu OG ispisao povijest i osvojio The International što im donijelo i 11,2 milijuna dolara. Ma kakva priča o Pepeljugi.

Međutim, jedna je to od bezbroj mogućih priča kojima ćemo možda svjedočiti na The Internationalu. Koja god da se ove godine ispiše, sigurno će biti podjednako nevjerojatna jer to je The International.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.