LIGE PETICE

Najskuplja momčad ikad koja je ispala iz Premier League

Foto: Gulliver / Getty Images

130 MILIJUNA EURA od prošlog ljeta do ove zime uložili su u pojačanja i ispali čak pet kola prije kraja, mjesec i pol prije kraja sezone. Nikada u povijesti Premier League nije se dogodilo da momčad potroši toliko bogatstvo u tako kratkom vremenu i ispadne u Championship.

Fulham je postao prvi klub kojem je to uspjelo, porazom 1:4 kod Watforda u 33. kolu vratio se u drugu ligu nakon samo devet mjeseci u prvoj.

Teško da se i očekivao drugačiji ishod, jer Watford je odlična momčad, kod koje je Fulham morao dobiti iako je ove sezone u gostima ukupno osvojio tek dva boda. Momčad Scotta Parkera, već trećeg trenera ove sezone, dobila je samo četiri utakmice, zadnju još 29. siječnja, da bi nakon toga nanizala evo i deveti poraz zaredom, koji ju je odveo tamo gdje joj je i mjesto. Silnim uloženim milijunima usprkos. 

Gore navedeni iznos je služben i dokazan dokumentima koje prilažemo, te služi kao dokaz katastrofalnog ulaganja i skautinga:

Ovdje je pak Fulhamov popis "pojačanja" plaćenih 112 milijuna eura od početka ove sezone, na kojem jedino Babel i donekle Mitrović zaslužuju da im se spomenuta karakteristika piše bez navodnika:

A sve je tako lijepo počelo.

U kasno proljeće prošle godine Fulham je završio sezonu kao treći u Championshipu, ali je kroz doigravanje i pobjedom nad Aston Villom na Wembleyju izborio povratak u prvu ligu nakon četiri godine.

Ostanak tamo trebalo je jamčiti neograničeno bogatstvo vlasnika, milijardera Shahida Khana, te sposobnost managera Slaviše Jokanovića. Prvom se bjesomučno trošenje na pogrešne igrače vratilo ekspresnim ispadanjem, a drugi je dobio otkaz nakon samo tri i pol mjeseca među elitom. 

Igrači i to oni koji su prethodne sezone bili nositelji, te oni dovedeni kao velika pojačanja, s izuzetkom spomenutih su se rano predali i ovakav rasplet je očekivan. 

Momčad Fulhama prema Transfermarktu vrijedi 254 milijuna eura. Ali kako pokazuje njena pozicija na tablici i rano ispadanje iz Premier League, ne igraju milijuni, nego karakteri. U Fulhamu ih nema. 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.