Najljepši golovi velikog Lamparda kojem se klanjala Engleska

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON jednogodišnje avanture u New York Cityju, jedan od najvećih engleskih nogometaša svih vremena, veliki Franck Lampard odlučio je završiti karijeru u 38. godini.
 
''Iako sam dobio niz dobrih ponuda za nastavak karijere, meni je 38 godina i vrijeme je za novo poglavlje u životu'', kazao je jedan od najboljih veznjaka modernog doba i s tim je riječima otišao u nogometnu mirovinu.
 
Profesionalnu karijeru započeo je u West Hamu 1995. godine gdje se zadržao do 2001. U 148 nastupa zabio je 24 gola, a imao je i 1995. posudbu u Wales gdje je bio član Swanseaja kratko vrijeme.
 
 
Prelazak u Chelsea 2001. bila je prekretnica i s klubom sa Stamford Bridgea osvojio je gotovo sve što se osvojiti dalo. Bio je tri puta prvak Engleske, ima četiri FA kupa, dva Liga kupa, Ligu prvaka i Europa ligu.
 
Zadržao se u Chelseaju do 2014. za koji je odigrao 429 prvenstvenih utakmica te postigao 147 golova. Nevjerojatna je činjenica kako je on kao vezni igrač najbolji strijelac londonskog kluba u povijesti - zabio je 211 golova u svim natjecanjima. Jedan je od sedam igrača te jedini veznjak koji je zabio 150 ili više golova u povijesti Premiershipa.
 
Drugi je na vječnoj listi asistenata iza Ryana Giggsa, a 2005. je proglašen za drugog najboljeg igrača svijeta. Osvojio je 13 trofeja u karijeri te nastupio 106 puta za izabranu selekciju Engleske. U dresu s tri lava na prsima zabio je 29 golova.
 
Franck Lampard u mirovinu odlazi s hipotekom nogometaša kojeg su jednako poštivali i suigrači i rivali, a navijači su mu se klanjali. Igračka, ali i ljudska legenda.
 
Donosimo vam neke najljepših golova velikog Francka Lamparda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.