Najgori klub Premier League otpustio srpskog i doveo talijanskog čudotvorca

Foto: EPA

PRVA trenerska žrtva ove sezone u Premier League. Slaviša Jokanović više nije trener Fulhama. Dobio je otkaz nakon što je momčad pod njegovim vodstvom u prvih 12 kola osvojila samo pet bodova, što je dovoljno tek za posljednje mjesto na tablici. 

Umjesto 50-godišnjeg srpskog, Fulham je doveo 17 godina starijeg talijanskog trenera. Claudio Ranieri, koji je 2016. vodio Leicester do senzacionalnog engleskog naslova, a prije toga Chelsea, treći put dolazi u Englesku. Nakon otkaza u Leicesteru vodio je Nantes, a od kraja prošle godine bio je bez angažmana. 

Jokanović je kao trener s Partizanom osvojio dvije duple krune zaredom, bio prvak Tajlanda, a Maccabi iz Tel Aviva uveo je u Ligu prvaka. Posebno se istaknuo u Championshipu, gdje je preuzimao davljenike Watford i Fulham, koje je ne samo spašavao treće lige nego ih brzo uvodio i u prvu. Ali prva sezona u Premier League u karijeri okončana mu je nakon samo tri mjeseca. 

"Nisam želio ni očekivao da ću morati objaviti ovakvu vijest vezanu za Slavišu, ali nažalost naš put ove sezone uvjerava me da je ovo prava i nužna odluka. Slaviša će uvijek imati moju naklonost i poštovanje za sve što je učinio kako bi Fulham vratio u prvu ligu", izjavio je Fulhamov predsjednik Shahid Khan povodom otkaza Jokanoviću. 

Odmah se okrenuo budućnosti: "Presretan sam što u našem klubu možemo poželjeti dobrodošlicu čovjeku koji je vodio neke od najvećih europskih klubova, a čije je osvajanje Premier League s Leicesterom već prešlo u legendu."

Ranieri je također presretan: "Čast je prihvatiti ponudu gospodina Khana i povesti Fulham, fantastičan klub s tradicijom i poviješću."

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.