Najbolji rukometni golman cijeli život ima zdravstveni problem: "Naviknuo sam se"

Foto: EPA

NIKLAS LANDIN (34) godinama je jedan od najboljih rukometnih golmana na svijetu. Danski reprezentativac igra zadnju od osam sezona u Kielu, gdje mu je suigrač Domagoj Duvnjak, dok će iduće biti dio Aalborga jer se želi vratiti u svoju zemlju sa suprugom i dvoje djece. U intervjuu za Bild govorio je kako odmalena ne čuje na jedno uho zbog meningitisa od kojeg je obolio kao beba.

"Ne smeta mi, naviknuo sam se. Druga osjetila su mi razvijenija. Nekad sam jako dobro pamtio. K tome, možda nije loše što jedno poluvrijeme ne čujem našeg trenera Filipa Jichu. Mogu se bolje koncentrirati na sebe", rekao je Landin uz osmijeh. Kiel danas igra protiv Magdeburga, a riječ je o sastavima koji s 40 bodova drže drugu i treću poziciju Bundeslige. Füchse Berlin je prvi s bodom više.

Landin uoči derbija: Istuširat ću se prije utakmice

Landina su pitali hoće li se posebno pripremiti za ovu utakmicu. "Kao i uvijek, istuširat ću se prije utakmice. Tako se osjećam svježije", odgovorio je danski golman. Govorio je i tome je li imao želju biti igrač s obzirom na to da sada mora braniti lopte koje sa 130 kilometara na sat prolaze pokraj njegove glave.

"Stao sam na gol jer u mojoj omladinskog ekipi nije bilo golmana. Kasnije sam se, s 10-12 godina, povremeno pitao ne bih li mogao igrati u polju. Lijepo je zabijati golove, no na kraju sam se najbolje osjećao na golu. Golman sam tijelom i dušom, mogu odlučivati utakmice. Osim toga, kao golman mogu igrati puno dulje", rekao je Landin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.