TRANSFERI

Mundo Deportivo: Debakl Barcelone. Pokrao je PSG, sada će i Juventus

Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

BARCELONA je mjesecima radila na dovođenju dva glavna igrača Nizozemske bez odštete, nakon što im krajem lipnja završe ugovori s Liverpoolom i Lyonom. Međutim, nakon što je sve dogovorila s obojicom, jednog joj je oteo PSG, a drugog bi mogao Juventus.

"Wijnaldumov scenarij prijeti Barceloni i s Depayem", piše katalonski Mundo Deportivo. Naime, Barceloni je donedavnog veznjaka Liverpoola najbogatiji francuski klub oteo s liječničkog pregleda tako što ga je tada nazvao PSG-ov trener Mauricio Pochettino i ponudio mu po sezoni duplo više od Barcinih 4 milijuna eura.

Mundo Deportivo piše da Juventus sada prijeti to napraviti s Memphisom Depayem, i to ponudivši mu čak 3 milijuna eura godišnje više od Barcelone. Prije mjesec dana Marca je objavila da je Barcelona sve dogovorila oko ljetnog dolaska igrača kojeg je trener Ronald Koeman pokušavao dovesti u oba posljednja prijelazna roka.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Memphis Depay, 27-godišnji krilni napadač Lyona i reprezentacije Nizozemske (62 nastupa, 23 gola i 22 asistencije), ni u jednom od njih nije mogao doći, jer bi Barcelona za njega morala platiti odštetu i dodatno opteretiti ionako nevjerojatno velik budžet za plaće.  

Međutim, za mjesec dana je slobodan, pa dolazi bez obeštećenja, a Marca doznaje da je zbog inzistiranja da igra za Barcelonu, i to pod sunarodnjakom i bivšim izbornikom, Depay pristao na značajno smanjenje plaće u odnosu na to koliko bi inače tražio. Međutim, Juve mu nudi preveliku povišicu da ga ne bi uzeo u obzir. 

Koeman je pak od preuzimanja Barcelone prošlog ljeta ultimativno tražio Depaya. U njegovoj viziji nove Barcelone on je ključni igrač kako bi momčad doživjela napredak u kvaliteti i klasi. Depay je jako efikasno lijevo krilo, sposoban igrati i kao špica. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.