KVALIFIKACIJE ZA SP

Mulaomerović jednog igrača označio kao budućnost hrvatske košarke

Foto: Profimedia

HRVATSKA košarkaška reprezentacija u dramatičnoj je završnici nakon dva produžetka upisala prvu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Nakon što su gubili 15 razlike, izabranici Damira Mulaomerovića pobijedili su Švedsku u Norrköpingu rezultatom 105:98. Time su zadržane šanse za plasmanom na Mundobasket kojem će 2023. godine domaćini biti Indonezija, Japan i Filipini. 

"Jako sam ponosan na igru svojih momaka, posebno u drugom poluvremenu. Prvo poluvrijeme nije bilo dobro, pick'n'roll i njihov napadački skok su nas uništavali. Međutim, nakon poluvremena izašla je druga ekipa na teren, dali su sve od sebe. Moram pohvaliti mladog Matkovića koji je unio agresivnost i večeras pokazao da je velika budućnost hrvatske košarke.

Što se tiče Filipovića, ovo je možda jedna od najboljih utakmica koju je jedan playmaker odigrao u posljednjih 15-20 godina. Igrao je fenomenalno i pokazao pravo vodstvo. Ne zaboravimo Ramljaka koji je odigrao fantastičnu obranu, kao i Šakić u danom momentu, svatko je dao svoj obol", rekao je izbornik nakon pobjede.

Izbornik je na poluvremenu bio ljutit

Malo je onih koji su vjerovali da će Hrvatska nakon nedavnog poraza izvesti ovakav povratak i slaviti. "Ovo je vrlo bitna pobjeda nakon svega što smo proživljavali, nakon poraza od Švedske. Malo tko je vjerovao da ćemo se vratiti, doći ovdje i pobijediti, osim nas, naravno. Bilo mi je zadovoljstvo voditi ih s klupe", poručio je.

"Na poluvremenu sam bio ljut i glasan, Rekao sam da možemo izgubiti utakmicu, ali ne možemo tako izgledati. Izgledali smo kao da se ne želimo boriti. Kad se boriš, uđu i neki ludi šutevi, kao što se to dogodilo i Švedskoj u Zagrebu. Tako je to s košarkom, zato je to najbolji sport i zato je volimo", prepričao je.

Goran Filipović ubacio je 29 poena. "Čestitao bih cijeloj ekipi, izašli smo u drugom poluvremenu kao tim, grickali prednost, u obrani, prvenstveno na picku smo bili puno agresivniji. Počeli smo trčati, otvorili su nam se neki lagani šutevi. Ušli smo u vrlo dramatičnu završnicu i prelomili je. Bravo momci za drugo poluvrijeme!"

Kapetan Krušlin ubacio 21 poen

Kapetan Filip Krušlin ubacio je 21 poen. "Za nas vrlo bitna pobjeda, još bitnija jer smo pobijedili s razlikom s kojom smo i trebali pobijediti. Na kraju se sve poklopilo onako kako je i trebalo biti. U prvom poluvremenu nije izgledalo tako, ali u drugom smo pokazali karakter i odigrali dobro kao ekipa.

Drago mi je da slavimo i da smo na neki način isprali gorak okus iz prve utakmice sa Švedskom. Daleko od toga da smo odigrali neku savršenu utakmicu, bilo je tu dosta grešaka, prvenstveno sam ja, kao kapetan, napravio neke greške koje nisam smio napraviti u završnici utakmice.

Ipak, dali smo sve od sebe, stvarno smo željeli tu pobjedu, ali nas je i sreća pomazila, a što smo na neki način i isprovocirali", zaključio je Krušlin, koji će s ostatkom reprezentacije do kraja kvalifikacija igrati protiv Finske kod kuće te gostovati u Sloveniji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.