Lige petice

MONACO - LYON 2:3 Kovačev Monaco se udaljio od vrha i zakomplicirao borbu za LP

Foto: FEP Panoramic/Guliver Images

MONACO Nike Kovača izgubio je na domaćem terenu 3:2 od Lyona u 35. kolu francuske Ligue 1 i tako vjerojatno ispao iz utrke za naslov u francuskom prvenstvu.

Prvo poluvrijeme pripalo je Monacu, koji je u vodstvo doveo Kevin Volland u 25. minuti nakon sjajne asistencije kapetana Wissama Ben Yeddera. Drugo poluvrijeme su bolje otvorili nogometaši Lyona te su nagrađeni pogotkom u 57. minuti. Depay se s desne strane sjurio po rubu šesnaesterca i šutirao, a lopta je od bloka promijenila smjer i prevarila vratara Lecomtea. Bio je to prvi pogodak koji je Monaco primio poslije gotovo dva puna mjeseca - posljednji mu je zabio Strasbourg 3. ožujka.

Nakon što je u 70. minuti drugi žuti karton dobio Lyonov Maxence Caqueret, očekivalo se da će Monaco napasti i pokušati povesti, ali gosti s igračem manje dolaze do novog pogotka. Depay je nabacio iz slobodnog udarca, a stoper Marcelo nadvisio obranu domaćih i zabio za vodstvo Lyona. Ipak, Kovačeva momčad se nije predala i u 86. minuti poravnava na 2:2. Ben Yedder je realizirao jedanaesterac koji je izborio Pellegri.

Naguravanje igrača nakon završetka utakmice

Monaco je zatim krenuo po sva tri boda, Geubbels je promašio zicer za pobjedu, a kaznio ga je 17-godišnji Rayan Cherki. Talentirani Lyonov mladić zabio je svoj prvijenac u francuskom prvenstvu nakon povratne lopte koju je uputio De Sciglio. Poslije posljednjeg sučevog zvižduka došlo je do velikog naguravanja između igrača koje bi moglo rezultirati dodatnim kaznama.

Ovim rezultatom Monaco je tri kola prije kraja prvenstva ostao na pet bodova zaostatka za vodećim Lilleom, ali se zakomplicirala borba za treće mjesto, koje vodi u Ligu prvaka. Monaco sada ima samo bod više od Lyona.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.