Mladost razbila Olympiakos i plasirala se na Final Four!

VATERPOLISTI Mladosti pobijedili su grčki Olympiakos sa 11:6  i tako napravili gotovo nemoguće, nadoknadivši minus tri iz Pireja.

Mnogi su smatrali kako će Mladostaši jako teško dohvatiti Final four Eurolige koji se igra u Rijeci međutim oni su danas odigrali upravo sjajno, a Grci im nisu mogli ništa. Zagrepčani su dobro otvorili utakmicu. Hrvat u ekipi Olympiakosa Andrija Komadina zaradio je prvo isključenje, a Mladost je povela preko Frane Karača koji je odlično zabio s krila. No, u sljedećem napadu Afroudakis je izjednačio na 1:1.

Nakon toga nekoliko se minuta igralo bez pogotka, Žapci su imali tri napada za redom koje nisu uspjeli iskoristiti,a ništa uspješniji nisu bili niti Grci. Do kraja prve četvrtine Mladost dolazi opet u vodstvo golom kapetana Vrdoljaka i to opet s igračem više. Puno problema Grcima je stvarao Igor Hinić koji je otvarao prostor i iznuđivao isključenja. No, Olympiakos nije djelovao impresionirano, Doskas je pogodio u suprotni kut za 2:2.

Iako je Olympiakos prvi imao loptu u drugoj četvrtini, Mladost je došla do vodstva. Frano Karač je zabio svoj drugi pogodak lijepim udarcem iz sredine te je na semaforu zasvijetlilo 3:2. Prednost se brzo istopila, Afroudakis zabija iz peterca za novo izjednačenje.

Petar Muslim je zabio nakon polukontre za 4:3, no isto tako njegova momčad nije uspjela realizirati dva igrača više za redom. Taj segment igre Žabaca bio je problematičan tijekom cijele sezone, a tako je bilo i u prvom poluvremenu. S nekoliko se dobrih obrana istaknuo i grčki vratar Deligiannis. Na odmor se otišlo s minimalnih jedan razlike za Mladost.

U nastavku uslijedila je velika borba s vremenom i rezultatskom prednošću grčke momčadi. Mladost dolazi do 5:3 kada je opet uspjela jedna polukontra. Petar Muslim primio je loptu na pet metara od vratiju te je zakucao pod gredu Deligiannisa. Grci su se našli u velikim problemima kada je David Babić nakon još jedne kontre povećao na plus tri, pri rezultatu 6:3. U tim trenucima Mladost je igrala angažirano i odlično.

Minutu prije kraja treće četvrtine Hrvoje Herceg iskoristio je igrača više za Zagrepčane i Mladost dolazi do sjajnih 7:3. Početkom posljednje četvrtine Mladost je sjajno obranila napad Grka, a na drugoj strani nakon izborenog isključenja preko Hinića došla do pet razlike, 8:3.

Ipak, vraćaju se Grci na četiri razlike. Santa je peterac pretvorio u 8:4 za Mladost. Pet minuta prije kraja opet se probudio Igor Hinić koji zabija za 9:4, vrativši tako rezultat opet na pet razlike. Ipak, Afroudakis udarcem izvana vraća na četiri razlike, 9:5.

Tri minute prije kraja još jednom Hinić zabija, tri njegova gola za redom i opet je pet razlike za Mladost. Još jednom Mladost je zabila pa dvije minute prije kraja odlazi na 11:5. Gotovo je..Mladost dolazi na Final Four. Ipak, Grci smanjuju na pet razlike, iskorištenim petercem Chatzitheodoroua.

V.B./M.Š.
Foto: Drago Sopta (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.