Žapci u Rimu: Mladost i s Udovičićem autsajder pored strašnog Pro Recca i Partizana

U PETAK i subotu doznat ćemo novog vaterpolo prvaka Europe. Na otvorenom bazenu "Foro Italico" u polufinalu Eurolige igrat će Mladost i Partizan te Pro Recco i Budva. Sve osim finala Pro Recco - Partizan bilo bi iznenađenje, no Žapci nisu otputovali s bijelom zastavom.

Mladost je jedina momčad koja je svladala Partizan ove sezone, doduše na početku Eurolige kad su porazi bili puno manje bolni. U odnosu na tu utakmicu na klupi je Vjekoslav Kobešćak umjesto Nikolića i nema Živkovića. Među Žapcima nema ozbiljnijih ozljeda, a budući da nisu igrali finale prvenstva Hrvatske u miru su se spremali za Final Four gotovo mjesec dana.

U Mladosti se najviše očekuje od četverca Pavić, Hinić, Muslim i Udovičić, a o raspoloženju bivšeg Partizanovca i kapetana srpske reprezentacije će uvelike ovisiti ishod utakmice. U Mladosti se najviše pribojavaju Vujasinovića, Prlainovića, Pijetlovića, dok je na vratima odlični Soro koji vuče manju ozljedu.

Recept Kobešćaka za plasman u prvo finale nakon 15 godina je čvrsta obrana protiv snažnih igrača Partizana.

"Velike utakmice se dobivaju dobrom obranom. Napad je stvar inspiracije. Može se dopustiti slobodnija igra prema protivničkom golu, ali u obrani moramo biti čvrsti. Moramo zatvoriti njihovu kontru, a imamo bolje centre od njih", rekao je Kobešćak.

Trener Partizana Igor Milanović uvjerljivo je odveo svoje igrače do Rima.

"Ako mi budemo na svom nivou, bit ćemo u finalu. A Budva mora dati 110 posto i više od toga da bi dobila Pro Recco. Jako bih volio da igramo sa Budvom u finalu", kaže Milanović za Mondo, a recept za Mladost mu je poznat: "Obrana je ključ utakmice. Ako odigramo našu obranu, neće biti problema. Teško će odgovoriti na našu transformaciju, morat će odigrati maksimalno agresivno."

U drugom polufinalu sastaju se Pro Recco i Budva koja se na FF prvi put u povijesti ugurala nakon kiksa Juga. Pred Crnogorcima je iznimno težak posao jer će mnogi Talijane već vide na krovu Europe. Uostalom, Kobešćak je rekao da je to najbolja ekipa ikad sastavljena.

Osvoji li Mladost naslov ostat će najtrofejniji europski klub s osmim pokalom. Trijumfiraju li Partizan ili Pro Recco izjednačit će se sa Žapcima budući da su šest puta bili najbolji, dok Budva nikad nije igrala Final Four.

Spomenimo i da će ovo biti turnir na kojem ćemo gledati četiri najbolja vratara na svijetu - Josipa Pavića, Slobodana Soru, Denisa Šefika i Stefana Tempestija. Susret Mladosti i Partizana je u petak u 19.30, a drugo polufinale je na rasporedu sat i pol kasnije. Finale je u subotu u 21 sat.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.