Mladost: Ciboni ćemo pokloniti 20 milijuna kuna

NA SAVI su reagirali na izjave Bože Miličevića koji je ustvrdio kako je Mladost lani od Grada dobila 25 milijuna kuna, a "ima međunarodni program od šest utakmica". Miličeviću je na izjave objavljene u tisku odgovorio Boško Lozica, dopredsjednik Mladosti i v.d. direktora.

"Poklonit ćemo Ciboni 20 milijuna kuna jer je to višak koji smo prema njegovoj izjavi dobili, jer godišnje od Grada dobijemo oko pet milijuna kuna. Ne znam je li intervju s Miličevićem rađen prvog travnja pa je tek sad objavljen", rekao je Lozica.

Spremaju li Žapci tužbu Miličeviću?

"Nemamo razloga tužiti jer Miličević više nije djelatnik Cibone. Ciboni želimo sve najbolje, no ovo je bio napad na klub koji je perjanica zagrebačkog sporta i morali smo reagirati."

Lozica je uz pripremljenu dokumentaciju objasnio u kakvoj su financijskoj situaciji Žapci.


"2009. smo od Grada Zagreba, Zagrebačkog športskog saveza i Turističke zajednice dobili ukupno 5,988.954 kune, a godinu prije 6,274.504 kune. Kad sam došao u klub, zatekli smo minus od 12 milijuna kuna, a sad su dugovi smanjeni na 5,5 milijuna kuna plus dva milijuna kredita koji moramo vratiti Holdingu. Smanjili smo troškove, korigirali ugovore i ove sezone smo 30-ak posto jeftiniji. Okrenuli smo se našim igračima i tako ćemo raditi i dalje dok se klub sasvim ne konsolidira", kaže Lozica.

Lozica je obavijestio o odluci Upravnog odbora koji je samo opomenuo pomoćnog trenera Vjekoslava Kobeščaka. Kobeščak je na utakmici s Herceg Novim udario Duju Babića jer je ovaj pogriješio u trenucima kad se lomio susret.

"Dobili smo izjave Vjeke i Babića, UO je raspravljao i odlučeno je da će Kobeščak biti kažnjen opomenom. Babić je sam zamolio da ne kaznimo Vjeku i rekao da ga shvaća. Vjeko je svjestan da je pogriješio i na to gledamo kao na njegov zadnji eksces, jer će sljedeća slična pogreška značiti udaljavanje iz momčadi", zaključio je Lozica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.