KOŠARKAŠKA KUĆA SLAVNIH

Messi: Kažu da je Ginobili košarkaški Messi? Ne, ja sam nogometni Ginobili

Foto: Profimedia, EPA

JEDAN od najboljih neameričkih košarkaša svih vremena Manu Ginobili proteklog je vikenda primljen u Kuću slavnih u Springfieldu. Legendarni Argentinac osvojio je četiri NBA naslova sa San Antonio Spursima, a među uspjesima s reprezentacijom najveći je olimpijsko zlato iz Atene 2004. godine.

Neki su mediji Ginobilija prozvali košarkaškim Messijem, a nogometna superzvijezda čula je za tu usporedbu i iznenadila reakcijom. "Ponosan sam što kažu da je Manu košarkaški Messi, ali zapravo bi trebali govoriti da sam ja nogometni Manu", rekao je Messi, a na društvenim mrežama njegove riječi su prenijeli Spursi.

Nije zapravo nikakvo iznenađenje da Messi tako rezonira jer dok je on odrastao Ginobili je bio superzvijezda u Argentini. Imao je 15 godina kad je Manu vodio košarkašku reprezentaciju do srebra na Svjetskom prvenstvu, a 17 kada je osvojila olimpijsko zlato, izbacivši Amerikance u polufinalu.

Obojica osvojila po četiri najveća klupska trofeja i olimpijsko zlato

Njihove karijere usporedive su po trofejima jer je Messi osvojio četiri Lige prvaka, koliko Ginobili ima NBA prstenova, a olimpijsko zlato osvojio je četiri godine nakon košarkaša, koji su tada u Pekingu bili brončani. Ginobili je uza sve bio i europski klupski prvak, osvojivši Euroligu s bolonjskim Virtusom 2001.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.