McCarthy: Mjesto nikome nije zajamčeno

IZOSTAVLJANJE Bennija McCarthyja, najpoznatijeg južnoafričkog nogometaša, s popisa za Svjetsko prvenstvo, tema je dana u zemlji domaćinu skorašnje svjetske nogometne smotre.

Navijački puk je podijeljen. Neki podržavaju odluku izbornika Južnoafričke Republike, Brazilca Carlosa Alberta Parreire, koji je 32-godišnjeg napadača engleskog West Hama odbacio zbog problema s fizičkom spremom, a mnogi su ga kritizirali i zbog prekomjerne težine. Drugi, pak, smatraju da je McCarthy potreban reprezentaciji, te da bi njegovo iskustvo moglo biti presudno.

Sam McCarthy je, odluku, primio mirno i dostojanstveno, sudeći po prvoj njegovoj zabilježenoj izjavi.

"Mjesto u reprezentaciji nikome nije zajamčeno. Drago mi je što sam tijekom karijere imao tu privilegiju nositi dres reprezentacije Južnoafričke Republike. Nažalost, na Svjetskom prvenstvu to neće biti slučaj", rekao je McCarthy.

Sigurno mu nije lako. McCarthy je najbolji strijelac u povijesti svoje reprezentacije. Zabio je 32 gola u 78 utakmica koliko ih je odigrao od debija 1997. godine. Sigurno se radovao prilici za nastup u svojoj zemlji na Svjetskom prvenstvu. Međutim, tu mogućnost ipak nije dobio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.