Mate Pavić osvojio Roland Garros u parovima

Marcelo Arevalo (lijevo) i Mate Pavić (desno) Foto: Profimedia

HRVATSKI tenisač Mate Pavić u paru sa Salvadorcem Marcelom Arevalom u finalu Roland Garrosa pobijedio je Talijane Simonea Bolellija i Andreu Vavassorija s 2:0 u setovima (7:5, 6:3) i tako osvojio pariški turnir. Pavić, 30-godišnji Splićanin, sada ima titule na sva četiri najjača teniska turnira, odnosno Grand Slama.

Australian Open osvojio je 2018. u paru s Austrijancem Oliverom Marachom, dvije godine kasnije s Brazilcem Brunom Soaresom uzeo je US Open, a 2021. Wimbledon, kada je igrao sa sunarodnjakom Nikolom Mektićem. Uz to, Pavić ima tri naslova na Grand Slam turnirima u mješovitim parovima.

Pavić je trenutno najbolji igrač parova prema ATP ljestvici. U sjajnoj teniskoj karijeri osvojio je 37 titula uz omjer od 435 pobjeda i 222 poraza. Prema službenim podacima, samo od turnira zaradio je 5.8 milijuna dolara.

Pavićevo treće finale Roland Garrosa

Pavić je prije slavlja ove godine dva puta u karijeri igrao finale Roland Garrosa te je u njima gubio, ali je dočekao i iskoristio treću priliku.

U prvom setu finala, kod 5:5, Talijani su propustili čak četiri break-prilike. Pavić i Arevalo su odmah nakon spašenog neizvjesnog gema napravili break i time dobili prvi set. U drugoj dionici Talijani su prvi došli do breaka kod 1:1, ali su Pavić i Arevalo odmah vratili izgubljeno, a naknadno još jednom oduzeli servis suparnicima, koji je bio dovoljan na putu do pobjede.

Pavićev teniski partner, 33-godišnji Arevalo, danas je osvojio svoj drugi Grand Slam u karijeri, a premijerni je uzeo u Roland Garrosu 2022. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.