ABA LIGA

Markota u Mornaru: Hvala Ciboni koja mi je dala priliku dok me nije bilo nigdje

Foto: Pixsell / Luka Stanzl

NAJBOLJI igrač Cibone u finalu prvenstva Hrvatske Damir Markota potpisao je ugovor za crnogorski Mornar iz Bara, objavili su iz kluba.

Markota je vodio Vukove do četiri uvjerljive pobjede protiv Cedevite i tako bio najzaslužniji za 19. naslov prvaka države u klupskoj povijesti. Iako ima 33 godine, pokazao je veliku kvalitetu u završnici sezone i tako postao peto pojačanje kluba koji, po njihovim riječima, gradi najbolju ekipu u svojoj povijesti.

"Odlučio sam se za ovaj potez jer slažu jednu jako dobru ekipu gdje ciljaju jako visoko. Sviđaju mi se ambicije i način njihovog razmišljanja. Po meni, s obzirom kakvu momčad slažu, mislim da im je cilj biti u najbolje četiri ekipe, ali to ćemo tek vidjeti kako će se sezona odvijati. Zahvalio bih se Ciboni, pustila me jer mi se ukazala prilika. Zahvalio bih se i treneru Veliću koji mi je dao priliku u 10. mjesecu kada me nije bilo nigdje. Prije mjesec dana nitko nije mislio da ću otići, ali ukazala mi se prilika i to je sport", rekao nam je Markota u telefonskom razgovoru.

Prije njega za Mornar su već potpisali Derek Needham, Sead Šehović i Milko Bjelica te bivši Cibonaš iz prošle sezone Brandis Raley-Ross, koji nije oduševio u Ciboni, ali je najbolju košarku igrao u Mornaru godinu prije.

U košarkaškim kuloarima priča se da se još pregovara s bivšim igračem Cedevite Jacobom Pullenom. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.