Mark Schwarzer: Dokazali smo Srni da je bio u krivu

MARK SCHWARZER, vratar Fulhama, izjavio je kako se nada da su on i njegovi suigrači plasmanom u polufinale Europa lige uspjeli utišati kritičare koji su im nagovještavali brz oproštaj od europske scene.

Fulham će u četvrtak gostovati na Nordbank Areni kod HSV-a u prvoj polufinalnoj utakmici Europa lige. Uzvrat je sljedećeg tjedna u Londonu. Bit će to i najvažnije utakmice u povijesti kluba iz zapadnog Londona osnovanog 1879. godine.

Na putu do polufinala Fulham je u nokaut-fazi eliminirao branitelja naslova, momčad Šahtara, pa nakon toga Juventus i Wolfsburg.

"Nakon što smo prošli skupinu i našli se u nokaut-fazi, protiv svakog protivnika smo vrtili istu priču. Sami smo sebi govorili: ''Budimo iskreni, nitko nije očekivao da ćemo se naći u ovoj fazi natjecanja''. A nama je baš to i odgovaralo. Gledali smo samo svoja posla i odrađivali posao kako treba. Vjerovali smo u sebe i svoje mogućnosti iako je, osim nas samih, malo tko držao da imamo neke šanse. Sumnjali su da išta možemo napraviti", priča australski veteran.

"Čak je i u suparničkim momčadima, među njihovim igračima, bilo sugestija da smo potpuni autsajderi. Na primjer, kada smo igrali protiv Šahtara iz Donjecka", nastavio je Schwarzer, prisjećajući se dvoboja šesnaestine finala. Tada je Fulham na svom stadionu slavio 2:1, a u uzvratu u Donjecku je izvukao povoljnih 1:1 te izbacio prošlogodišnjeg pobjednika posljednjeg izdanja Kupa Uefe.

Potom je ponudio i konkretan primjer. Spomenuo je kapetana Šahtara i hrvatske reprezentacije Darija Srnu.

"Znam da je Srna bio jako, jako samouvjeren da će nas Šahtar pobijediti u uzvratnoj utakmici. Govorio je da ne vidi način kako bi Fulham mogao eliminati Šahtar. Kasnije nam je predviđao eliminaciju već u prvoj sljedećoj rundi. I danas nam se lijepo prisjetiti takvih prognoza, pa i šaliti se na taj račun, jer mi smo još uvijek u igri. Lijepo je kada možeš dokazati ljudima da nisu bili u pravu", zaključio je Schwarzer u izjavi za Daily Mirror.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.