Marin Pongračić je novi igrač Fiorentine. Ovo su detalji transfera

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

MARIN PONGRAČIĆ (26) novi je igrač Fiorentine. Stoper hrvatske reprezentacije dolazi iz Leccea u transferu vrijednom 15 milijuna eura uz još milijun eura mogućih bonusa. Prema informacijama talijanskih medija, Pongračić je potpisao ugovor do 2029. uz godišnju plaću koja će iznositi nešto više od dva milijuna eura.

Fiorentina je u zadnji tren uspjela realizirati ovaj transfer s obzirom na to da su u Lecceu već bili prihvatili ponudu koju je za Pongračića poslao francuski prvoligaš Rennes. Fiorentina je tu ponudu izjednačila, a Pongračić je odlučio da želi ostati u Italiji. U Firencu ide kao zamjena za srpskog stopera Nikolu Milenkovića, koji odlazi u Nottingham Forest.

Pongračić igrao protiv Španjolske i Italije na Euru

Pongračić je postao treća najveća prodaja u povijesti Leccea. Prema podacima Transfermarkta, najskuplji igrač bio je Morten Hjulmand (19.5 milijuna eura), drugi je Mirko Vučinić (15.75 milijuna eura), a treći Valerij Božinov (14 milijuna eura).

Pongračić je u prošloj sezoni upisao 38 nastupa za Lecce u Serie A i talijanskom kupu, a sjajnom sezonom zaslužio je i povjerenje izbornika Hrvatske Zlatka Dalića, pa je tako na Europskom prvenstvu startao protiv Španjolske (0:3) i Italije (1:1). Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na sedam milijuna eura, a u karijeri je još igrao za München 1860, Red Bull Salzburg, Wolfsburg i Borussiju Dortmund. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.