Marin Čilić dijeli stipendije učenicima i školama, želi da ulažu u znanost

"SVAKO dijete ima pravo na ostvarivanje svog punog potencijala", rekao je naš najbolji tenisač, grand slam pobjednik i osvajač Davis Cupa Marin Čilić, koji je osnovao zakladu za stipendiranje nadarenih učenika, sportaša i škola.

"Želim sustavno pomoći zajednici, prvenstveno djeci i mladima. Tako je s radom krenula Zaklada Marin Čilić koja kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja, potiče okruženje u kojem svatko ima priliku slijediti i ostvariti svoje snove", objasnio je Čilić.

U Hrvatskom institutu za povijest danas je održana svečana dodjela stipendija Zaklade Marin Čilić.

Stipendije su dodijeljene klasičnim mladim glazbenicima i sportašima te školama

Zaklada Marin Čilić pokrenula je projekt stipendija s ciljem pružanja podrške darovitoj djeci i mladima koje okolnosti, poput nedostatka financijskih sredstava, sprječavaju da usavrše svoje vještine i ostvare svoje snove. Stipendije se dodjeljuju u nekoliko kategorija – jedna top stipendija studentu klasične glazbe, pet stipendija za učenike osnovne i srednje glazbene škole, osam stipendija za mlade sportaše srednjoškolce koji moraju biti članovi nacionalne selekcije u olimpijskom sportu te jedna donacija školi za obnovu laboratorija prirodnih znanosti (kemija, fizika, informatika, biologija) uz uvjet da škola ima jednog talentiranog učenika u predmetu za koji predlaže obnovu laboratorija.  

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.