Marca i As: Modrić će biti rezerva u večerašnjem odlučujućem El Clasicu

Foto: Profimedia

EL CLASICO, najatraktivniji derbi u nogometnom svijetu, igra se večeras s ogromnim ulogom na Santiago Bernabeuu u 32. kolu La Lige. Uvjerljivo vodeći Real sedam utakmica prije kraja ima osam bodova prednosti pred najvećim rivalom i aktualnim prvakom Barcelonom.

Jasno je da bi pobjedom Real praktično osigurao naslov jer bi bijegom na 11 bodova prednosti Barcine šanse za obranom naslova sveo na teoriju. Domaćinu igra i remi jer bi pred samu završnicu zadržao velikih osam bodova prednosti. Barcelona bi pobjedom kod Reala oživjela utrku za titulu, ali čak i tada bi lider i dalje imao osjetnu prednost.

Najveći suparnici u različitom raspoloženju dočekuju superderbi. Barcelona je u utorak šokantno ispala u četvrtfinalu Lige prvaka od PSG-a premda je prvu utakmicu u gostima dobila 3:2, a na uzvratu povela 1:0. PSG je preokrenuo na 4:1 za prolaz. Dan kasnije Real je u drami penala eliminirao Manchester City, aktualnog prvaka Europe. El Clasico tako Barca čeka razočarana, a Real euforičan, ali iscrpljen.

Marca i As, najčitaniji španjolski sportski mediji, najavljuju da će Ancelotti zbog toga rotirati, ali da priliku od prve minute neće dobiti Luka Modrić. Oba izvora predviđaju da će Realovi starteri u vezi biti Valverde, Bellingham, Tchouameni i Kroos, dok će Modrić početi El Clasico na klupi. On je od tamo ulazio u obje utakmice protiv Cityja. Veteran (38) je ove sezone igrao na Realovih 38 utakmica, ali samo njih 17 kao starter.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.