Marca: Bivši igrač Kustošije imao je klauzulu 400 milijuna. Barca ga je prodala za 10

Foto: Profimedia

MIKAYIL FAYE (20), Senegalac koji je do prošle godine bio branič hrvatskog trećeligaša Kustošije, prešao je iz Barcelone u Rennes. Premda Faye nije odigrao ni minute za prvu momčad Barcelone, vijest o transferu njenog igrača je na udarnom mjestu Marce, najčitanijeg španjolskog sportskog medija.

"Barca napravila dobar posao s Mikom Fayeom. Prodala ga je u Rennes za 10.3 milijuna eura", naslov je Marce, ispod kojeg piše: "Katalonci su ga prošle godine kupili za 1.5 milijuna eura, a sada su ga prodali za 10.3 milijuna eura. Osim toga, dobit će 30 posto odštete od njegove buduće prodaje, a u ugovoru je i klauzula da ga može otkupiti za 25 milijuna eura", pišu Španjolci i dodaju:

"Imao je odštetnu klauzulu 400 milijuna eura. Prodan je za 10.3 milijuna eura"

"Faye tako napušta Barcelonu bez da je debitirao za njenu prvu momčad. Branič, koji može igrati stopera i lijevog bočnog, došao je prošle godine u rezervnu momčad Barcelone iz hrvatske Kustošije. Tada je kupljen za 1.5 milijuna i uz odštetnu klauzulu od 400 milijuna eura. Ubrzo je debitirao za reprezentaciju Senegala. Sada je pak prodan za 10.3 milijuna eura."

Marca ističe: "Fayea jako cijene bivši i aktualni trener Barcelone. Xavi ga je prošle sezone priključio treninzima prve momčadi, a na tri utakmice je bio među rezervama. Flick ga je ovog ljeta ostavio među prvotimcima. Barcelona ga smatra velikim potencijalom, zato je u prodajni ugovor ugradila klauzulu o njegovom otkupu. Faye je za rezervnu momčad Barcelone odigrao 35 utakmica i postigao 4 gola."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.