Malouda: Izbornik bira momčad i moram to prihvatiti

CHELSEAJEV ofenzivni vezni igrač Florent Malouda mirno je prihvatio činjenicu da je izostao iz prvog sastava Francuske u dvoboju 1. kola A skupine Mundijala protiv Urugvaja, iako ga je tamošnja javnost očekivala među prvih 11.

Malouda je ušao u igru tek u 75. minuti umjesto Gourcuffa, ali niti njegov ulazak nije ništa bitno promijenio u sterilnim napadačkim akcijama ''tricolora'', pa je dvoboj završio rezultatom 0:0.

"Ništa strašno što nisam igrao od početka. Izbornik se odlučio na varijantu s dva defenzivna vezna igrača. To je njegov izbor kojeg moramo prihvatiti", izjavio je Malouda.

Na posljednjem treningu francuske reprezentacije uoči utakmice, kapetan Patrice Evra ukorio je Maloudu zbog agresivnosti. Izbornik Raymond Domenech je zaprijetio prekidom treninga. No, i Malouda i Domenech tvrde da to nije razlog zbog kojeg Malouda nije zaigrao od početka.

"Napravio sam dvije pogreške na tom treningu. Jest, bilo je nervoze. Ali, to nije razlog mog neigranja od starta", kaže Malouda.

"U skladu s profilom utakmice i protivnika slažem momčad. Abou Diaby je pokazivao da je u dobrom tonusu i ofenzivno i defenzivno. Uostalom, on nije podbacio", dodao je Domenech.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.