NBA

Ludnica prvog dana NBA prijelaznog roka: Evo što se sve dogodilo

Foto: NBA

VIŠE od tri milijarde dolara NBA ekipe su dogovorile podijeliti slobodnim igračima prvog dana prijelaznog roka u NBA-u.

Počeo je period u kojem igrači bez ugovora mogu dogovarati uvjete s franšizama, a osim očitih glavnih vijesti poput odlaska Kevina Duranta i Kyrieja Irvinga o kojima smo pisali sinoć, evo još nekih bitnih dogovora koji su se dogodili dok smo svi spavali. Službeno će ovi igrači ugovore moći potpisati 6. srpnja.

Butler u Miami

Jimmy Butler napušta Philadelphiju 76erse nakon što je tamo proveo pola prošle sezone i stigao do polufinala Istoka. Potpisat će novi ugovor, ali 76ersi će ga odmah proslijediti u Miami Heat (sign and trade opcija). Velika je stvar za Philu što će za Butlera sigurno dobiti Josha Richardsona, odličnog beka koji napadački i obrambeno može dobro zamijeniti Butlera.

Horford iz Bostona u Philu, 76ersi zadržali i Harrisa

Philadelphia je doduše osigurala dva velika potpisa, iako su izgubili Butlera koga su namjeravali zadržati. Al Horford potpisat će četverogodišnji ugovor vrijedan 109 milijuna dolara. Sjajni centar dolazi iz Boston Celticsa, ali u 76ersima će vjerojatno većinu vremena provesti na mjestu krilnog centra, jer Phila na petici ima Joela Embiida, koji je među najboljima u ligi na toj poziciji. Uz to, uspjeli su zadržati Tobiasa Harrisa koji će potpisati petogodišnji ugovor vrijedan 180 milijuna dolara.

Novi All-Star igrač u Warriorsima

Warriorsi rade veliko preslagivanje nakon što su izgubili Kevina Duranta. Dogovorili su sign and trade za All-Star razigravača D'Angela Russella koji će potpisati ugovor vrijedan 117 milijuna dolara na četiri godine i očekuje se skorašnja objava maksimalnog ugovora Klayu Thompsonu koji bi trebao dobiti 190 milijuna za pet godina.

Kako bi stvorili prostor za njegovo dovođenje, Warriorsi su se morali odreći ključnog člana svojih šampionskih ekipa.

Iggy tradean iz Golden Statea

Andre Iguodala također odlazi iz Warriorsa. Golden State će ga tradeati u Memphis i usput poslati tri picka prve runde 2024. 2025. i 2026. Taj potez sugerira da Warriorsi čiste prostor jer Iguodala ima još jednu godinu na postojećem ugovoru od 17 milijuna dolara tako da bi ga se i Memphis uskoro mogao riješiti. Iguodala je na svom Twitter profilu dao naslutiti da će završiti u New York Knicksima. Nakon još jednog odlaska ključnog člana šampionskih ekipa Warriorsa, sigurno možemo reći da je njihova dinastija završila.

Od Ukrajine i Grčke do ugovora od 40 milijuna

Sjajni obrambeni razigravač Patrick Beverley ostaje u L.A. Clippersima i potpisuje trogodišnji ugovor vrijedan 40 milijuna dolara. Velika je ovo stvar za igrača koji je košarku profesionalno počeo igrati u Ukrajini i Grčkoj, a sada si je osigurao ostatak života.

Kemba potvrdio dolazak u Celticse

Kemba Walker je potvrdio da će karijeru nastaviti u Boston Celticsima i tamo zamijeniti Kyrieja Irvinga koji se udružio s Durantom i dogovorio odlazak u Brooklyn Netse.

Durant i Irving odrekli se novca kako bi DeAndre Jordan dobio 10 milijuna po godini

DeAndre Jordan će potpisati na četiri godine i 40 milijuna za Brooklyn Netse. Durant i Irving su se odrekli dijela svojih ugovora kako bi sjajni obrambeni centar mogao dobiti 10 milijuna po sezoni.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.