Luc Abalo objavio kraj karijere

Foto: EPA

FRANCUSKI rukometaš i bivše desno krilo francuske reprezentacije Luc Abalo (38) umirovit će se na kraju tekuće sezone sa Zeekstar Tokyom, objavio je japanski klub u utorak. Zeekstar Tokyo će mu odati počast nakon posljednje domaće utakmice regularne sezone 25. veljače.

Zeekstar Tokyo "namjerava nastaviti suradnju s Abaloom nakon njegovog umirovljenja kako bi imao koristi od njegove podrške, savjeta i iskustva", dodao je japanski klub, dok je Abalo poručio: "Želim reći 'hvala' navijačima (Zeekstara). Bio sam zaista sretan što sam mogao biti uzor nekima kroz strast prema rukometu."

Iz reprezentacije se povukao prije dvije godine

Abalo je za francusku reprezentaciju zabio 859 golova u 289 nastupa te je po tri puta osvajao naslov olimpijskog pobjednika i naslove svjetskog te europskog prvaka. Igrao je za Ivry (Val-de-Marne), Ciudad Real s kojim je osvojio Ligu prvaka 2009., PSG (2012.-2020.) i norveški Elverum.

Iz međunarodnog se rukometa povukao nakon osvajanja naslova olimpijskog prvaka u Tokiju u ljeto 2021., prije nego što se pridružio tokijskom Zeekstaru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.