Lovren: Ne znam baš da je u ostalim ligama ovakav pritisak na mlade igrače

KAO UVOD u sutrašnje izlaganje Krune Jurčića i Zdravka Mamića o onome čemu su svjedočili u Dublinu, pred novinare je izašao Dinamov branič Dejan Lovren.

Prvo se osvrnuo na prolaz protiv Pjunika. Kaže da su dojmovi još uvijek svježi...

"Možemo biti zadovoljni prolazom u drugi krug. Prvi dio nije bio sjajan, a drugi smo se probudili. Pokazali smo dobru igru. Ne može se reći da je protivnik bio lagan. Bili su jaki, čvrsti i disciplinirani", rekao je Lovren dodavši par riječi o Red Bull Salzburgu koji je na rasporedu već za šest dana.

"Igrali smo protiv njih prošle sezone i pobijedili. Dosta su jaki. To je momčad koju respektiramo iako smatram da ćemo pobijediti i proći dalje. Utakmica koju smo igrali je bila prijateljska i ona ništa ne znači. Pokazat ćemo zube protiv Salzburga."

Upitan je li na njega negativno utječe navodna negativna medijska pompa koja se stvara oko Dinama, Lovren je odgovorio:

"Slažem se s trenerom koji je to primjetio jer smatram da nije dobro da se stvara tako negativna atmosfera prije važne utakmice. Puno je mladih igrača i to nas koči, a treba se opustiti i uživati u nogometu. Pa vidjeli ste prvo poluvrijeme protiv Pjunika kakvo je bilo. Ne znam je li baš takav pritisak u ostalim euro ligama", upitao se Lovren.

"U HNL-u juriš na dvostruku krunu"

Ovog vikenda kreće i HNL, nova borba za titulu...

"Krećemo protiv Istre i naravno idemo po pobjedu. Treba ići korak po korak, a cilj je naravno dvostruka kruna. Sve ostalo je veliki plus."

Dinamov stoper nije htio previše razglabati Ligu 16, odgovorio je tek da svatko ima pravo na svoje mišljenje.

"Ima još puno posla"

"Ima puno klubova sada u prvenstvu, a svatko o tome ima svoje mišljenje...nekome to paše, nekome ne paše."

Ipak, za uspjeh u HNL-u, a prije svega za prolazak u Ligu prvaka trebat će puno više od onoga što su Modri pokazali u dosadašnje dvije utakmice protiv Pjunika.

"Za napraviti ima još puno posla, ovo je tek početak i mi možemo puno bolje. Nadam se da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu i igrati sve bolje. Momčad je mlada i ima puno prostora za napredak", dodaje mladi nogometaš.

Ozljeda Roberta Kovača gurnula ga je u prvi plan, na stopersku poziciju za koju kažu da je njegova prirodna. Dejan se ne buni.

"Sve ovisi o treneru i njegovoj odluci gdje će me staviti. Sreća u nesreći je da se ozlijedio Robert Kovač. On je naš vrlo bitan igrač, nositelj obrane, a ja se nadam da ću iskoristiti svoju priliku i odigrati najbolje što mogu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.