HNL

LOKOMOTIVA - INTER 3:1 Domaćin iz penala u 89. minuti do velikih bodova u borbi za LP

Foto: Pixell

LOKOMOTIVA je pobijedila Inter 3:1 u susretu 33. kola HNL-a. Velika je to i važna pobjeda Lokomotive koja s Hajdukom i Osijekom vodi mrtvu utrku za drugo mjesto i poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Posljednja momčad lige umalo je iznenadila drugoplasiranu Lokomotivu, ali domaćin je do pobjede došao iz penala u 89. minuti te još jednog gola duboko u sudačkoj nadoknadi.

Drama u zadnjim minutama 

Lokomotiva je povela preko Markovića koji je u 30. minuti preciznim udarcem s 20-ak metara iskoristio lijepu povratnu loptu Tucija. Inter je poravnao početkom nastavka kada je Mamut odlično reagirao na oštro ubacivanje Mitrovića, ali gosti iz Zaprešića nisu uspjeli zadržati bod jer je vratar Matković u samoj završnici srušio Budimira, a Tolić je bio siguran izvođač kaznenog udarca za 2:1. Konačnih 3:1 postavio je Jakić u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

S ova tri boda Lokomotiva se učvrstila na drugom mjestu, sada ima 60 bodova, četiri više od trećeg Osijeka, a šest više od četvrtog Hajduka koji će igrati međusobno u nedjelju na Poljudu. Inter je i dalje posljednji sa 17 bodova, sedam manje od devete Istre 1961.

Lokomotivu zakočila važnost utakmice

Jako čudnu utakmicu smo gledali večeras u Kranjčevićevoj. Lokomotiva je bila veliki favorit. Sve tri dosadašnje utakmice protiv Intera ove sezone je dobila i sve osim tri boda bio bi njen veliki kiks. Upravo je taj teret favorita i važnost bodova zakočio igrače Gorana Tomića jer večeras nismo gledali Lokomotivu iz nekih prijašnjih susreta.

Remek-djelo Andrića poništeno zbog par centimetara 

Inter se nije prepao. Tomislav Ivković je krenuo na sve ili ništa i ta taktika mu se umalo isplatila. U prvih 20 minuta nismo vidjeli ništa važno spomena, a onda je u 24. minuti Inter skoro poveo. Napadač Dinama na posudbi u Interu Komnen Andrić primio je loptu, namjestio se na nekih 20 metara i fantastično potegao. Lopta se zabila u same rašlje Grbića. Predivan je to bio gol, ali ga je sudac Dario Kulušić poništio zbog zaleđa. VAR se javio i potvrdio je odluku glavnog suca. Centimetri su bili u pitanju.

Samo šest minuta kasnije gol na drugoj strani. Tuci je primio loptu u kaznenom prostoru gostiju, izdržao je sve napade i lijepo je dao povratnu Markoviću koji je s 18 metara oštrim i prizemnim udarcem pogodio sam kut gola golmana Matkovića.

Sjajni Mitrović mrcvario je obranu Lokomotive, Andrić promašio zicer za preokret 

S tih 1:0 se otišlo na odmor, a u nastavku je Inter bio puno bolja i opasnija momčad. Razigrao se večeras fantastični Mitrović koji je po desnoj strani stvarao paniku u obrani Lokomotive i izvrsnim ubacivanjima lijepo je pronalazio Mamuta i Andrića. Inter je tako i izjednačio. Mitrović je u 52. minuti sjajno prošao, ubacio je u peterac, a tamo se Mamut spretno snašao i efektno zabio za 1:1.

Mogao je Inter i do preokreta. Igrala se 77. minuta kad je Mitrović prohujao po desnoj strani, ubacio, lopta je preskočila obranu Lokosa i došla je do Andrića koji je sam s pet metara traljavo pucao i Grbić je s gol-crte skinuo.

Budimir donio pobjedu 

Goran Tomić je uvođenjem Budimira napravio potez utakmice. Napadač Lokomotive je u 89. minuti odlično izbjegao zaleđe, sjurio se u kazneni prostor Intera gdje ga je srušio vratar Matković. Marko Tolić je smireno izveo kazneni udarac i slomio žilave goste. Gol Jakića u zadnjim sekundama bio je samo točka na i ove zanimljive i uzbudljive utakmice.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.