Liverpool u četvrtfinalu na krilima fantastičnih Gerrarda i Torresa

LIVERPOOL je u uzvratnoj utakmici osmine finala Europske lige na Anfieldu pobijedio Lille s 3:0 i tako osigurao svoje mjesto u ždrijebu u Nyonu. Gerrard je u osmoj minuti iz jedanaesterca poništio prednost Francuza iz prve utakmice, a Fernando Torres pogocima u 48. i 90. minuti osigurao je prolaz u četvrtfinale.

> Tijek utakmice

> Petrić spasio HSV, Atletico prošao golovima u gostima

Nakon neugodnog rezultata iz prve utakmice i poraza 1:0 na sjeveru Francuske Liverpool je s uvjerljivih 3:0 na domaćem terenu ostao u igri za osvajanje Europske lige. Momčad Rafe Beniteza večeras nije impresionirala, ali je bez većih problema izbacila neugodne Francuze, za što najveće zasluge pripadaju glavnim perjanicama Redsa - Stevenu Gerrardu i Fernandu Torresu.

Kapetan Liverpoola načeo je goste već u osmoj minuti - Lucas je ušao u šesnaesterac gostiju pokraj dvojice igrača, napravio je još korak-dva, srušio ga je Rami, a glavni sudac Nicola Rizzoli pokazao je na bijelu točku. Gerrard je poslao Landreaua u jednu, a loptu u drugu stranu i ukupni rezultat bio je poravnat na 1:1.

Vrlo brzo moglo je biti i 2:0, ali briljantna dva poteza Torresa u 10. minuti nisu bila nagrađena pogotkom. Španjolac je kod korner zastavice uzeo loptu i elegantno se riješio dvojice igrača Lillea nakon čega je pokušao iznenaditi Landreaua udarcem u bliži kut, ali nije bio precizan. Nakon što se igra primirila vidjeli smo po jednu polupriliku na svakoj strani - ulazak Mavube u šesnaesterac Redsa u 23. minuti nije dobro popratio Balmont koji je zakasnio na njegovu povratnu loptu, a na drugoj strani samo minutu kasnije ubačaj Glena Johnsona nije u petercu Francuza pronašao usamljenog Babela.

Liverpool je i dalje stiskao, ali nije uspijevao stvoriti izgledniju prigodu pred vrlo dobrim Landreauom. Gosti su se u tim trenucima orijentirali na kontre i to im se umalo isplatilo u 34. minuti. Strijelac pobjedonosnog pogotka za Lille u prvoj utakmici, Belgijanac Eden Hazard, prošao je kroz obranu domaćina i izbio sam ispred Reine, ali je njegov udarac uz dosta sreća španjolski vratar odbio u korner. Od ostalih (polu)prilika iz prvog poluvremena vrijedi izdvojiti još dva pokušaja Aggera nakon Gerrardovih kornera, ali na odmor se otišlo s 1:0 za Liverpool.

I ulazak u drugo poluvrijeme bio je, baš poput početka utakmice, savršen za domaćine. U trenutku dok je Lille bio u napadu, obrana Liverpoola je očistila loptu, a katastrofalnu reakciju Ramija Torres je kaznio i povećao rezultat na 2:0. Ramija je lopta preletjela nakon što je krivo procijenio njen let i drugi stoper Garcijine momčadi nije mogao zaustaviti El Nina. Igra se nakon ovog Torresova gola primirila, a splasnule su i napadačke ambicije Benitezove ekipe. Mogao je Liverpool razriješiti pitanje ukupno pobjednika, ali Kuyt i Torres nisu uspjeli stići na odlično podvalljivanje Gerrarda. Benitez je nakon toga zatvorio utakmicu, domaćini nisu više toliko ofenzivni, a gosti nisu uspjeli povezati nekoliko točnih dodavanja.

Mladi Gabonac Aubameyang mogao se proslaviti samo dvije minute nakon što je ušao, ali je nije uspio zabiti nakon ubacivanja Hazarda. Okuražili su se nakon toga Francuzi i znatno su brojniji postali u svojim napadačkim akcijama. Hazard je na desnoj strani lažnjakom izbacio Insuu, ali je centaršut umjesto prema Toureu poslao Pepeu Reini. Bila je to jedina loša reakcija Liverpoolovog lijevog bočnog u čije se kvalitete došao uvjeriti i argentinski izbornik Diego Maradona koji je mogao biti itekako zadovoljan nastupima Mascherana i Insue.

I onda, kad već Lille nije uspio postići pogodak koji bi ga odveo u četvrtfinale, Fernando Torres razriješio je sve dvojbe. Gerrard je sve napravio sam, provozao je obranu gostiju i idealno poslužio Liverpoolova centarfora koji sa sedam metara postavlja 3:0. Prepuni Anfield mogao je u tom trenutku odahnuti i okrenuti se nedjeljnom dvoboju svojih ljubimaca protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.