Lirim Kastrati se vratio u HNL

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

LIRIM KASTRATI (25) vratio se u Lokomotivu. "Nakon 3 godine i 6 mjeseci, Lirim Kastrati se vraća u NK Lokomotivu! Lirim nam dolazi na posudbu iz mađarskog Fehervar FC do kraja tekuće sezone. Dobro došao natrag, Lirime!", napisala je Lokomotiva na društvenim mrežama. Kosovski krilni napadač navodno je imao i ponudu Újpesta, ali ju je odbio.

Kastrati je ove sezone upisao 19 nastupa, četiri pogotka i dvije asistencije za mađarskog prvoligaša, ali je uglavnom ulazio s klupe i tako sakupio svega 693 minute provedene na terenu. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2025. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 500 tisuća eura. Kastrati je karijeru započeo u Shkëndiji, iz koje je 2017. stigao u Lokomotivu. Prema podacima Transfermarkta, za nju je odigrao 89 utakmica, zabio 21 i asistirao za 11 pogodaka. 

Dinamo ga je platio dva milijuna eura

Dinamo ga je u veljači 2020. platio dva milijuna eura i u modrom dresu odradio je 51 nastup uz četiri pogotka i devet asistencija. Za to vrijeme osvojio je dva naslova prvaka Hrvatske i jedan Kup. Dinamo ga je svega godinu dana nakon dolaska prodao varšavskoj Legiji za 1.3 milijuna eura.

U Poljskoj je bio također godinu dana, odigrao 24 utakmice, zabio dva i asistirao za jedan gol, pa u ljeto 2022. kao slobodan igrač potpisao za Fehervar. Tada se pisalo i da bi ga mogla dovesti Rijeka, ali se posao nije ostvario. Kastrati, krilni napadač poznat po brzini, ima 17 nastupa i jedan pogodak za reprezentaciju Kosova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.