Azarenka razbila Stosur, Li Na protiv Šarapove upisala prvu pobjedu nakon dva mjeseca

KINESKINJA Na Li ostvarila je prvu pobjedu nakon više od dva mjeseca, svladavši u svom prvom nastupu na WTA Championshipsu u Istanbulu Ruskinju Mariju Šarapovu 7:6(4), 6:4 nakon gotovo dva sata igre.

Na posljednja dva turnira koja je odigrala prije završnog turnira osam najboljih tenisačica svijeta u Istanbulu, na US Openu i u Pekingu, Na Li je gubila u 1. kolu. Zadnje pobjede je proslavila još u kolovozu na turniru u New Havenu.

Ovo je bio deveti ogled između  Na Li i Šarapove. Ruskinja je dobila prvih pet mečeva, a sada je Kineskinja upisala četvrtu uzastopnu pobjedu. Šarapovu je ove godine pobijedila i u polufinalu Roland Garrosa, na kojem je otišla do kraja i proslavila naslov pobjednice. Bio je to i zadnji turnir ove godine koji je odigrala u velikom stilu.

U Istanbulu je Šarapova u prvom setu tri puta imala break prednosti, imala je i servis za set pri vodstvu 5-4. U tie-braku je povela s 4-0 samo da bi Li osvojila sedam poena u nizu!

U drugom setu je Li imala 5-2 i servis za meč. Šarapova se umalo vratila. Smanjila je na 5-4, te je propustila dvije break-lopte za potpuni povratak.

Upisala je Šarapova drugi poraz na turniru i sada ima samo teoretske izglede za plasman u polufinale.

Ukoliko Dankinja Caroline Wozniacki u zadnjem meču dana, u okviru Crvene skupine, pobijedi Ruskinju Vjeru Zvonarjevu, osigurat će ostanak na prvom mjestu WTA ljestvice na kraju sezone.

Stosur još ima šanse za polufinale

Nakon samo 78 minuta borbe bjeloruska je tenisačica Viktorija Azarenka, četvrta igračica svijeta, deklasirala Australku Samanthu Stosur 6:2, 6:2 u dvoboju Bijele skupine WTA Championshipsa u Istanbulu.

Poraz je za Australku, sedmu tenisačicu svijeta po WTA-ovu renkingu i pobjednicu US Opena, stigao niti 24 sata nakon trijumfalnog otvaranja turnira najboljih osam tenisačica godine u kojem je prvi put u karijeri (u 10. pokušaju) pobijedila Ruskinju Mariju Šarapovu 6:1, 7:5.

Daleko svježija na terenu Azarenka je dominirala mečom u svakom pogledu. Dopustila je Australki sao jednu break-priliku, koju ova nije iskoristila. Sama je pak realizirala četiri od 11 na suparničinu servisu.

Azarenki je to bila peta pobjeda u šestom meču sa Stosur. Australka svejedno, pobijedi li u svom zadnjem meču Kineskinju Na Li, ima izglede za plasman u polufinale.

 

WTA Championships, Bijela skupina:

Azarenka – Stosur 6:2, 6:2

Li – Šarapova 7:6(4), 6:4

Redoslijed: 1. Azarenka 1-0 (2-0), 2. Li 1-0 (2-0), 3. Stosur 1-1 (2-2), 4. Šarapova 0-2 (0-4)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.