hrvatski treneri

Leko pobijedio Mourinha pa od Kompanyja izgubio derbi i prvo mjesto

Foto: Gulliver / Getty Images

IVAN LEKO trijumfalno se vratio u belgijski nogomet, ali sada je doživio poraz u derbiju. 

Nakon što je mladi (42) trener te bivši veznjak Hajduka i Bruggea kao trener tog belgijskog velikana 2017. u prvoj sezoni osvojio prvenstvo i bio proglašen trenerom godine, ove godine je odmah po preuzimanju Antwerpena osvojio kup za prošlu sezonu, dok je na početku aktualne s tim klubom lider u prvenstvu i skupini Europa lige.

Do vodstva u grupnoj fazi EL-a došao je u četvrtak u drugom kolu i drugom pobjedom 1:0 protiv Tottenhama pod vodstvom Josea Mourinha. Leko je izludio suparnika jer Mourinho je na već na poluvremenu napravio čak četiri zamjene, ali nije mogao protiv Antwerpa. Lekina momčad trebala je pobijediti daleko uvjerljivije.

Međutim, tri dana kasnije Leko je u 11. prvenstvenom kolu izgubio u belgijskom derbiju kod Anderlechta 1:0. Domaćini, koje vodi Vincent Kompany, proslavljen kao branič Manchester Cityja i Belgije, slavili su golom Paula Mukairua u 76. minuti.

Leko je tako izgubio prvo mjesto i na vrhu stvorio golemu gužvu. Prvih šest klubova belgijske lige je unutar samo tri boda. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.