NOGOMETNA ROMANTIKA

Legendi se naklonili Rakitić i čudesni Leicester: "Bio nam je poput oca"

Foto: EPA

RAULA GONZALEZA poštuje svaki nogometni romantik, makar i onaj koji navija za Barcelonu.

Jedan od najvećih španjolskih napadača svih vremena karijeru je posvetio svom Real Madridu u kojem je igrao od 1994. do 2010. nakon čega je, najviše zbog dolaska Cristiana Ronalda, morao potražiti sreću u njemačkom Schalkeu.

Tamo su ga dočekali kao spasitelja, a koliko je u Gelsenkirchenu bio omiljen, svjedoči i objava Ivana Rakitića koji mu je tada bio suigrač.

Rakitićeva poruka Raulu

Hrvatski reprezentativac objavom je na Instagramu sve rekao.

"Sjećanje na stara vremena. Raul, legenda", napisao je Rakitić, a pamte se i njegove izjave o Raulu od ranije.

"Toliko toga sam naučio od njega, na terenu i izvan terena. On je veličanstvena osoba. U Schalkeu nam je bio poput oca. Vrlo sam zahvalan na vremenu koje sam proveo s njim."

Koliko je uistinu legendarni Španjolac, danas 42-godišnji trener Realove druge momčadi, značio Schalkeu, objasnio je i Austrijanac Christian Fuchs.

Taj lijevi bek također je igrao 2010. s Raulom u Schalkeu, no najviše ga se pamti kao standardnog člana čudesne šampionske Leicesterove generacije 2016. koja je osvojila Premiership.

Raul je bio Leicesterova inspiracija

Fuchs, danas 33-godišnjak, objašnjava kako je Raulom inspirirao svoje suigrače na putu do nevjerojatnog podviga u Engleskoj.

"Redovito sam im pokazao Raulove videosnimke iz vremena kada smo igrali zajedno. Bio je nevjerojatan. On nije bio samo sjajan nogometaš nego i džentlmen i jedan od najomiljenijih i najdražih igrača s kojima sam ikad igrao", rekao je Fuchs za Goal pa je dodao:

"Za mene je to jednostavno bilo ostvarenje svih snova kada je on došao. On je bio za mene jedan od onih igrača koji mi je izgledao kao velika zvijezda dok sam bio dijete. I onda odjednom, imate priliku igrati uz njega, dodavati mu loptu tako da on može zabiti gol... Mislim da je to prvi i posljednji put da sam igrao uz takvu zvijezdu. Ta osoba, kojoj ste se divili godinama, a sada igrate u istoj momčadi... Ma može li bolje od toga?"

Raul je nakon Schalkea otišao u katarski Al-Sadd, a 2015. je završio karijeru u dresu New York Cosmosa. Za reprezentaciju Španjolske odigrao je 102 utakmice i zabio 44 gola.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.