Legendarni Anderson Silva izgubio sudačkom odlukom, ali još ne želi u mirovinu

Foto: Getty Images / Guliver Image

LEGENDARNI Anderson Silva izgubio je jednoglasnom sudačkom odlukom od 14 godina mlađeg Israela Adesanyae u glavnoj borbi UFC 234 eventa, nakon što je glavna borba za naslov prvaka između Roberta Whittakera i Kelvina Gasteluma otkazana. 

Adesanya, koji slovi za budućnost MMA-a, bio je bolji od bolji od 43-godišnjeg Brazilca, kojem je nanio više udaraca u lice te ne kraju slavio i uz omjer 16:0 nastavio nizati pobjede. Njihova borba proglašena je borbom večeri te su nagrađeni s po 50 tisuća dolara, baš kao i Montana De La Rosa i Devonte Smith. Montana je u jedinoj ženskoj borbi glavnog programa slavila polugom na ruci u drugoj rundi. 

Iako ga mnogi već vide u mirovini, Silva se i dalje ne predaje te želi još jedan meč...

"Nadam se da ću se boriti u svojoj Curitibi. To mi je velika želja. Ovo je težak posao, ali odrađujem ga sa svim svojim srcem. Mislim da bi imalo smisla da se borim protiv Nicka Diaza", rekao je slavni Brazilac. 

Glavna borba večeri je propala jer je UFC prvak Whittaker morao na operaciju bruha, zbog čega će biti izvan oktogona oko četiri tjedna, nakon čega će braniti pojas protiv Gasteluma. Pobjednika tog dvoboja gotovo sigurno čeka sjajni 29-godišnji Novozelađanin Adesanye.

Jimmy Crude je u uvodnoj borbi večeri tehničkim nokautom već u prvoj rundi srušio Sama Alveyja, koji je smatrao kako je sudac prerano prekinuo borbu te se ljutio, ali nije uspio promijeniti njegovu odluku. Lando Vannata je polugom na ruci svladao Marca Mariana krajem prve runde, čime je prekinuo niz od četiri meča bez pobjede (po dva poraza i remija). 

Treću pobjedu zaredom upisao je Ricky Simon, ovog puta nad Rania Yahyeom, a slavio je na kraju jednoglasnom sudačkom odlukom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.