La Gazzetta dello Sport: Mancini je novi talijanski izbornik

Foto: EPA

ROBERTO MANCINI (53) glavni je favorit za imenovanje izbornikom talijanske nogometne reprezentacije, obavještavaju tamošnji mediji.

Talijanski nogometni savez za nasljednikom smijenjenog Giana Piera Venture (70) traga od 15. studenoga 2017. godine. Početkom potrage Antonio Conte, Carlo Ancelotti te Claudio Ranieri i Roberto Mancini figurirali su kao jedini izbornički kandidati. 
 
Protekom vremena, krug se značajnije stanjio; Antonio Conte i Carlo Ancelotti zbog osobnih su razloga odbijali dužnost, dok je Claudio Ranieri glasio kao alternativna opcija.
 
Prema posljednjim informacijama La Gazzette dello Sport, Roberto Mancini kristalizirao se kao prvi i jedini kandidat za obnašanje izborničke funkcije četverostrukog svjetskog i jednostrukog europskog prvaka.
 
Zenitov šef stručnog stožera sa sutrašnjim bi danom trebao doputovati u Rim kako bi okončao pregovore s rukovodstvom Talijanskog nogometnog saveza.
 
U slučaju imenovanja talijanskim izbornikom, očekuje se kako će Roberto Mancini po završetku ruskog tekućeg prvenstva već nakon godinu dana podnijeti ostavku na mjestu Zenitova trenera.
 
Trofejnu trenersku karijeru Roberto Mancini izgradio je trenirajući Fiorentinu, Lazio, Inter, Manchester City, Galatasaray i Zenit.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.