Klopp postavio rekord Premier lige

Foto: EPA

LIVERPOOL je pobjedom 2:1 protiv Crystal Palacea preuzeo vrh poretka klubova koji se natječu u Premier ligi, a njegov menadžer Jürgen Klopp rekord koji je dosad bio u vlasništvu Sir Alexa Fergusona, legendarnog menadžera Manchester Uniteda i čovjeka koji je klub s Old Trafforda doveo do 38 trofeja u 26 godina, koliko ga je vodio.

Harvey Elliott ušao je s klupe u 74. minuti, a u prvoj minuti sudačke nadoknade pogodio je za preokret i pobjedu Liverpoola. Bila je to 17. pobjeda Liverpoola otkako ga je 2015. preuzeo Klopp koja je ostvarena u sudačkom produžetku, što je i novi rekord engleskog prvenstva otkako se ono igra pod nazivom Premier liga.

Liverpool ima 43 takve pobjede

"Fergie Time" bila je kovanica koja se koristila u utakmicama koje je United pod legendarnim trenerom pobjeđivao nakon isteka 90. minute. Engleski mediji skovali su novu nakon što ga je prestigao njemački stručnjak. Koristeći riječi "stoppage time" (produžetak) s prezimenom Liverpoolovog trenera, to vrijeme sad nazivaju "Kloppage time".

Liverpool je u 31 godini Premier lige pogodio 43 puta za pobjedu nakon 90. minute, odnosno 11 puta više od Arsenala, koji je drugi po broju takvih pobjeda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.