Ključni protivnik Hrvatske na SP-u nije uspio pobijediti Kongo

Strijelac jedinog gola Nigerije Troost-Ekong Foto: Getty Images/Guliver Image

NOGOMETAŠI Nigerije, prvog suparnika Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, odigrali su 1:1 u prijateljskoj utakmici s DR Kongo.

Bila je to prva pripremna utakmica Nigerije nakon okupljanja uoči SP-a, dok je druga momčad iste reprezentacije prošlog tjedna izgubila 2:3 od Atletico Madrida.

Pravu provjeru za okršaj s ekipom Zlatka Dalića Nigerijci su odradili krajem ožujka, kada je Srbija "glumila" Hrvatsku i pobijedila 2:0.

Nigerija je protiv Konga igrala posljednju utakmicu pred domaćim navijačima prije odlaska na SP, i razočarala.

Istrčala je u formaciji 4-3-3 u sastavu: Uzoho - Balogun, Ebuehi, Elderson, Troost-Ekong - Obi, Onazi, Etebo - Lokosa, Iheanacho, Simy.

Nije to bio najjači mogući sastav Nigerije, na klupi su ostale nekadašnje zvijezde Premiershipa kapetan Nigerije Jon Obi Mikel te Ahmed Musa, a već na poluvremenu su izašli Leicesterov Iheanacho i Torinov Joel Obi. Nigerija je povela u 15. minuti golom desnog beka Troost-Ekonga na asistenciju Onazija. I nakon što je zamijenjena polovica prvotimaca, držali su vodstvo sve do 78. minute kada je Kongo izjednačio iz vrlo spornog jedanaesterca.

Napad Nigerije predvodio je trojac Simeon Nwankwo (Crotone), Iheanacho (Leicester) i Junior Lokosa, malo poznati 24-godišnji golgeter nigerijskog Kano Pillarsa, za koje je postigao 23 gola u 34 utakmice. Igračem utakmice proglašen je strijelac Troost-Ekong, koji je zabio svoj prvi gol za Nigeriju.

Na vratima je bio 19-godišnji Francis Uzoho, golman druge momčadi Deportiva iz La Coruñe. Na pozicijama bočnih braniča susret su počeli William Troost-Ekong (Bursaspor) i Leon Balogun (Brighton & Hove Albion), dok su Elderson (Cercle Brugge) i Tyronne Ebuehi (ADO Den Haag) bili stoperi.

Nigerija i Hrvatska na Svjetskom prvenstvu u Rusiji igraju 16. lipnja, a u skupini su i Island i Argentina. Hrvatska će posljednju provjeru uoči Nigerije imati u Osijeku protiv Senegala deset dana ranije.

Nigeriju očekuju još dvije pripremne utakmice uoči Svjetskog prvenstva, i to 2. lipnja u Londonu protiv Engleske, te 6. lipnja u Sankt Poeltenu protiv Češke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.