King Mo otkrio kako planira raditi probleme Cro Copu

Foto: Screenshot

NOVI sudionik Rizinova Grand Prixa, Muhammad “King Mo” Lawal, osvrnuo se na skorašnji meč u četvrfinalu turnira, gdje će se umjesto ozlijeđenog Wanderleija Silve obračunati s Mirkom Filipovićem.

“King Mo” prošlog vikenda na Bellatorovoj priredbi u Dublinu porazio je Satoshija Ishija, a zatim je od Silve tražio blagoslov da uskoči u turnir protiv Cro Copa.

“Borit ću se s Cro Copom. Pitao sam Wanderleija: ako pobijedim Ishija i ne ozlijedim se, mogu li prihvatiti ovu borbu? On je rekao da slobodno prihvatim. Nakon pobjede su rekli da me žele na turniru u Japanu. Nisam se ozlijedio pa sam tako prihvatio”, rekao je Mo za radio MMA Junkie.

Lawal zna da će imati prednost u hrvanju, ali to ne znači da će borbu odmah pokušati prebaciti u parter, već će kombinirati razne elemente MMA-a.

"Cro Copa je teško srušiti, pogotovo u ringu. Morat ću kombinirati razne stvari. Rekli su mi da se moram čuvati lijevog high kicka, ali ja to mogu poništiti. Imam veći doseg i mogu udarati direkte, gađati ga u tijelo i držati ga u nedoumici s mnogim stvarima. Ljudi mogu govoriti da ja ne želim s njim u stand up, ali želite li vi? (smijeh). Znate što mislim…Volim izazove i radit ću razne stvari u meču, neću samo hrvati. Volim boksati i boksat ću. Ako vidim priliku za rušenje, srušit ću ga…”

Četvrfinale Rizinova “open weight” turnira održat će se 29. prosinca u Saitama Super Areni u Tokiju. Ostatak turnira na rasporedu je dva dana kasnije na Staru godinu.

 

Ovaj 35-godišnji Amerikanac bivši je Strikeforceov prvak u poluteškoj kategoriji, prošlogodišnji je probjednik Rizinova Grand Prixa, trostruki je osvajač državnog prvenstva SAD-a u freestyle hrvanju, a trenutačno je i jedan od najboljih boraca Bellatorova rostera. Donedavno je uživao u nizu od sedam pobjeda, a prekinut je u ožujku ove godine u meču protiv, sada već aktualnog Bellatorova prvaka, Phila Davisa.

“King Mo” godinama je bio rangiran kao najbolji američki hrvač u kategoriji do 84 kilograma, a profesionalnu MMA karijeru započeo je 2008. godine i imao je sedam uzastopnih pobjeda, među kojima je i ona kojom je stigao do Strikeforceove titule, svladavši Gegarda Mousasija. Prvi poraz nanio mu je Rafael Cavalcante u kolovozu 2010. godine, kada je i ostao bez tog pojasa.

U Bellatoru je debitirao početkom 2013. kada je za otprilike četiri minute nokautirao Poljaka Przemyslawa Mysialu.

Otkako je Scott Coker osigurao suradnju s Rizinom, Lawal je, kao što vidimo, sudionik i priredbi koje organizira ovaj japanski promotor. Njegov nastup na prošlogodišnjem eventu i tri pobjede kojima je stigao do osvajanja turnira možda su ga i najviše približili široj publici. Među borcima koje je pobjeđivao nalaze se i neki prijašnji Mirkovi protivnici, poput Cheicka Konga i Satoshija Ishiija, nad kojim je prije svega nekoliko dana dominirao u glavnoj borbi Bellator 169 priredbe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.