Kiel slavio protiv Metličićeva Ciudad Reala s pet golova razlike

RUKOMETAŠI njemačkog Kiela pobijedili su na svom parketu španjolski Ciudad Real s 39:34 (18:12) u prvoj finalnoj utakmici Lige prvaka.

Iste dvije momčadi sastale su se i prošle sezone u finalu. Tada su i jedni i drugi slavili u gostima, a naslovom prvaka okitila se španjolska momčad. No, ovoga puta je Kiel vrlo solidno iskoristio prednost domaćeg terena.

Domaćini su već na početku imali jednu odličnu seriju, kada su s pet uzastopnih golova u 10. minuti poveli sa 7:2. Međutim, gosti su uzvratili istom mjerom, te su golom Rutenke u u 18. minuti izjednačili na 7:7. Kiel je odlično odigrao završnicu prvog poluvremena, pa je na odmor u svlačionicu ponio šest golova plusa, 18:12.

Ciudad Real je u nastavku u nekoliko navrata spustio zaostatak na samo minus 1, a u 54. minuti uspio je i izjednačiti na 32:32. Tada je Kiel krenuo s posljednjom ''olujom'' na utakmici, te je u zadnjoj minuti stigao i do šest golova razlike, a završilo je s pet.

Najbolji strijelci u Kielu bili su Vid Kavtičnik i Filip Jicha s 9, odnosno Nikola Karabatić sa 7 golova. Kod gostiju se Petar Metličić nije upisao u strijelce, a najefikasniji su bili Francuzi Jerome Fernandez s 8 i Luc Abalo sa 7 golova.

Uzvratna utakmica na rasporedu je za tjedan dana.

Liga prvaka, finale, prva utakmica:

Kiel – Ciudad Real 39:34


Sastavi:

THW Kiel: Omeyer, Martini, Ahlm, Karabatić, Kavtičnik, Jicha, Lovgren, Andersson, Anić, Hossner, Jurgeleit, Klein, Zeitz, Wessig, Palicka, Michelsen, Lundstrom, Lund

BM Ciudad Real: Šterbik, Hombrados, Dinart, Entrerrios, Fernandez, Metličić, Zorman, Urios, Rutenka, Stefannson, Rodriguez Vaquero, Pajovič, Munoz Villanueva, Morros de Argila, Laen, Kallman, Martinez, Garcia Parrondo, Diaz de Mera, De la Garza, Abalo, Davis Camara

Totalsport/M.Č.
Foto: THW Kiel

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.