svjetsko prvenstvo u rukometu

Kaleb s korona-balkona na SP-u: Javljamo se kao Romeo i Julija

Screenshot: RTL televizija

NIKAD ČUDNIJI SP u rukometu počinje danas u Egiptu. Zbog toga što im je koronavirus poharao reprezentacije u posljednji tren su od prvenstva odustale SAD i Češka. Dan prije SP-a zamijenile su ih Švicarska i Makedonija.

Prvenstvo se igra pred praznim tribinama, u nikad bizarnijim okolnostima i na rubu regularnosti. Uz reprezentaciju Hrvatske u Egipat je stigla samo novinarska ekipa RTL-a, koji je zakupio prava TV prijenosa utakmica SP-a, dok je ostalim reporterima i gledateljima zabranjen dolazak. 

 

Kao i rukometaše, ista sudbina testiranja i izolacije zadesila je novinarsku ekipu koja u Egiptu prati Hrvatsku. I novinari su zatvoreni u hotelu dok im ne pristignu negativni nalazi na koronavirus. RTL-ova ekipa u sastavu Filip Brkić i Nikša Kaleb zato je javljanje odradila s hotelskog balkona u korona-balonu koji ne smiju napustiti dok ne dobiju negativne nalaze testova. U hotel u Aleksandriji smještene su i ostale reprezentacije.

Bivši hrvatski reprezentativac i olimpijski pobjednik Nikša Kaleb, u nikad čudnijem javljanju uživo u ulozi stručnog komentatora, kazao je kako se nada da će uskoro dobiti dopuštenje za izlazak iz sobe i najavio što očekuje od Červarove reprezentacije.

"Prije svega se nadam da je ovo posljednji put da se javljamo u stilu Romea i Julije. Nadam se da će se stanje normalizirati i da ćemo uskoro izaći iz sobe. Kako se fokusirati na rezultat u ovim okolnostima? Hrvatska je svjesna svoje kvalitete. Koliko su igrači spremni fizički, toliko su spremni i psihički za turnir. Nadam se da ćemo turnir otvoriti pobjedom protiv Japana u petak. Mnoge reprezentacije imaju probleme sa zarazom, Makedonija stiže kao zamjena u zadnji čas, ali nas to ne zanima. U fokusu je samo prva utakmica protiv Japana. Vjerujem da će Hrvatska daleko dogurati", kazao je Kaleb. 

Prvu utakmicu Hrvatska igra u petak 15. siječnja u 18 sati. Preostale dvije utakmice u skupini također su na rasporedu od 18 sati, protiv Angole 17. siječnja te protiv Katara 19. siječnja.

Hrvatska se u drugom krugu natjecanja križa sa skupinom D u kojoj su aktualni svjetski prvaci Danci te reprezentacije Argentine, Bahreina i Konga. Najbolje dvije reprezentacije iz drugog kruga prolaze u četvrtfinale.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.