Kako će igrati Francuska i Portugal?

Foto: Index, Getty Images/Guliver Image

PORTUGAL I FRANCUSKA od 21 sat igraju finale Europskog prvenstva.

Na putu do finala dvojica izbornika Didier Deschamps i Fernando Santos nisu imali većih problema s izostancima ključnih igrača, pa se sastavi nisu puno mijenjali u proteklih šest susreta na Euru. Najveći problem Francuske bio je izabrati idealnih 11 dok o ozljedama i suspenzijama nisu morali niti razmišljati. S druge strane, Portugalce je pred polufinale zabrinuo samo Pepe koji se sada nakon oporavka vraća u srce obrane za najvažniju utakmicu na turniru.

Realov branič imat će važnu ulogu u pokušajima Portugala da stane na kraj fantastičnom Antoineu Griezmannu koji će uz Oliviera Girouda i večeras predvoditi napad "Tricolora".

"Igram često protiv njega u Primeri i mogu reći da je jako opasan napadač, što je i pokazao na Europskom prvenstvu s šest postignutih golova. Međutim, moramo biti momčad, a ako budemo tako igrali bit će lakše zaustaviti igrače kao što je on", poručio je Pepe koji se s Griezmannom sudario prije samo mjesec dana u finalu Lige prvaka u dresovima Reala i Atletica.



Prema najavama, uz Pepea se u obrani opet očekuje Fonte, a na bekovima Guerreiro i Cedric, dok će ispred njih prvi stup obrane biti Danilo. U veznom redu Portugala je bilo najviše rotacija od prve utakmice na Euru, a očekuje se da će, kao i protiv Walesa, na bokovima igrati Adrien i Joao Mario dok će iza Ronalda i Nanija lopte dijeliti Renato Sanches.



Ni portugalskim napadačima neće biti lako probiti čvrstu francusku obranu ispred vratara Llorisa. Sagna i Evra će držati bokove, a u sredini bi trebali biti Koscielny i gotovo nepogrešivi Umtiti, novo pojačanje Barcelone koji je oduševio na Euru preciznim loptama prema naprijed. Matuidi će razbijati napade ispred francuske obrane i zajedno s Pogbom držati sredinu terena da bi Griezmann i Payet mogli slobodnije jurišati na portugalski gol.

Očekivani sastavi:

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.