LIGE PETICE

Jurić s igračem manje zaustavio Rebića i Milan. Lazio peticom lovi Scudetto

Foto: EPA / Getty Images / Guliver Image

IVAN JURIĆ i njegova Verona uspjeli su s igračem manje zaustaviti Milan na San Siru - 1:1. 

Ludu utakmicu u nogometnoj katedrali u 13. minuti otvorio je Davide Faraoni golom za vodstvo gostiju nakon ubačaja Mattije Zaccagnija. Nakon toga je Jurićeva momčad dominirala terenom, a Milan u kojem nije bilo bolesnog Zlatana Ibrahimovića ni iz čega je izjednačio u 29. minuti.

Hakan Calhanoglu šutirao je iz slobodnog udarca, a lopta je pogodila igrača Verone, promijenila smjer i završila u mreži. Ubrzo nakon toga Ante Rebić, koji je odigrao cijelu utakmicu za Rossonere, imao je zicer, prošao je i golmana, ali mu je pobjegla lopta i od četvrtog gola ove sezone nije bilo ništa.

Embed from Getty Images

U drugom dijelu Verona je opet dodala gas, gol je bio u zraku, ali nije imala sreće. Prvo je u 51. minuti Matteo Pessina glavom pogodio desnu, a u 62. minuti Zaccagnia zatresao lijevu vratnicu. 

Milan je bio na konopcima, a onda ga je u život u 68. minuti vratio Sofyan Amrabat. Budući igrač Fiorentine otvorenom kopačkom startao je na nogu Samua Castilleja, a sudac Daniele Chiffi mu je nakon asistencije VAR-a pokazao direktni crveni karton. Ostala je tako Verona s igračem manje do kraja utakmice pa je Milan krenuo na sve ili ništa i u trećoj minuti sudačke nadoknade stigao na centimetar do pobjede.

Međutim, Castillejo je s desne strane pogodio desnu vratnicu, a Veroni se vratila sreća zbog pogođene dvije vratnice u nevjerojatnoj utakmici.

U 93. minuti za Milan je u službenim utakmicama debitirao 18-godišnji Daniel Maldini, sin legendarnog Paola Maldinija, sadašnjeg direktora kluba, i unuk nezaboravnog Cesarea Maldinija. Time je obitelj Maldini nastavila čudesnu tradiciju, ali Milan nije uspio stići do pobjede kojom bi se vratio u trku za Ligu prvaka, a koja mu je sada udaljena sedam bodova. 

Milan je osmi s 32 boda, a Verona deveta s dva boda manje. 

Strašni Lazio ostvario 12. pobjedu u 13 posljednjih utakmica

Lazio je razbio SPAL 5:1 i ostvario 12. pobjedu u posljednjih 13 utakmica, uz jedan remi. Sjajna momčad Simonea Inzaghija time se približila vodećem Juventusu na pet bodova, a ima i utakmicu manje koju će u srijedu, također na Olimpicu, igrati protiv Verone. Ako i to uspije dobiti, Lazio će preskočiti Inter i stići na samo -2 od talijanskog prvaka, koji je ranije danas uz dva penala slavio protiv Fiorentine 3:0. 

Ciro Immobile već je u trećoj minuti načeo SPAL. Nakon kornera s lijeve strane Senad Lulić prebacio je loptu na drugu vratnicu, gdje je Immobile zakucao u mrežu za vodstvo. Već u 16. minuti bilo je 2:0 kada se lopta od lijeve vratnice odbila do Felipea Caiceda, a on je poslao u prazan gol. 

Nezaustavljivi Immobile zabio je u 29. minuti drugi gol na utakmici za 3:0. I to kakav. Najprije se oslobodio protivničkog igrača, a potom s ruba šesnaesterca s desne strane uspio šutirati pored istrčalog golmana i zabiti na drugu stranu od lijeve vratnice. 

Embed from Getty Images

Da Immobile, koji je uvjerljivo najbolji strijelac Serie A s 25 golova, i Caicedo savršeno funkcioniraju pokazala je akcija iz 38. minute kada je talijanski napadač dodao na 15 metara za svog suigrača, a Caicedo majstorski plasiranom loptom pogodio gornji lijevi kut - 4:0.

U 48. minuti drugog dijela, mladi 20-godišnji napadač Bobby Adekanye zamijenio je Caiceda, a 10 minuta kasnije je zabio za 5:0 nakon asistencije Manuela Lazzarija s desne strane, što je inače bila njegova druga asistencija na utakmici. 

Jedini gol za SPAL u 65. minuti zabio je Simone Missiroli. 

Kiks Atalante protiv davljenika iz Genoe

Atalanta igra turbo nogomet, a žrtve su joj ove sezone bili Udinese (7:1), Milan (5:0), Parma (5:0), Torino (0:7). No, isto tako sastav iz Bergama zna kiksati kad to nitko ne očekuje, a to mu se dogodilo danas protiv davljenika Genoe - 2:2.  

Atalanta je povela u 13. minuti preko braniča Rafaela Toloija nakon kornera. Međutim, Genoa je najprije u 19. izjednačila golom Domenica Criscita iz penala, a onda je stigao i preokret u 33. minuti kada je Antonio Sanabria u stilu pravog napadača glavom šokirao sve u Bergamu.

Ipak, samo dvije minute kasnije Josip Iličić je pogodio s ruba peterca nakon ubačaja Duvana Zapate s lijeve strane i vratio Atalantu u igru. No, u sljedećih više od sat vremena ekipa Giana Piera Gasperinija nije uspjela stići do tri boda, a od 83. minute imala je i igrača više jer je isključen Valon Behrami, ali uzalud. 

Od 18 sati igraju Lecce - Torino, a od 20:45 Udinese - Inter. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.