Juniori uvjerljivo izborili nastup na rukometnom EP-u

HRVATSKA juniorska reprezentacija pobjedom je zaključila nastup na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Europsko prvenstvo u Izraelu. U posljednjem, trećem nastupu izabranici Vladimira Canjuge pobijedili su Mađarsku 32:28 (18:13) i tako sa sve tri pobjede osigurali prvo mjesto na ljestvici i plasman na ovogodišnje EP.

Za Hrvatsku su nastupili vratari Vukas 16 (14+2 obrane) i Paradžik 1 (0+1) te igrači Šprem (6 golova), Merhar 1, Matulić 5, Černeka, Marić 5, Kozina, Špelić 6, , Huđ 4, Sokolić 1, Markotić 3 i Stepančić 1, Vidović.

Hrvatska reprezentacija ostvarila je ovom pobjedom plasman na Europsko prvenstvo koje se od 29. srpnja do 8. kolovoza ove godine održava u Slovačkoj.

Izbornik Vladimir Canjuga bio je, jasno, zadovoljan partijom svojih izabranika: "Čestitao bih svim dečkima na pobjedi i na cjelokupnom nastupu na ovom kvalifikacijskom turniru. Imali smo malo dana priprema, dečki imaju malu minutažu u klubovima, no ovo je generacija svjetskih prvaka koja je danas ubilježila 12. uzastopnu pobjedu. Standardizirali smo postavu, na golu je sigurni Vukas zaustavio 16 šuteva, u obrani smo igrali dobro, u napadu efikasno. Matulić i Marić imali su šut 100%, Huđ je pokazao da je najbolji srednji vanjski u generaciji na svijetu i sve ukupno ja sam zadovoljan. Sada se treba dobro spremiti za Slovačku i ostvariti kontinuitet plasmana u svjetskom i europskom vrhu gdje ova generacija i pripada.“  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.