1. HNL JUNIORI

Juniori Hajduka pobjedom protiv Dinama osvojili naslov prvaka Hrvatske

Foto: Robert Matić / hajduk.hr

JUNIORI Hajduka danas su s 1:0 pobijedili Dinamo na gostovanju u Zagrebu te tako i matematički osigurali juniorski naslov prvaka Hrvatske. 

Hajduk je gostovao kod Dinama na pomoćnom terenu kod Maksimira, a pogodak odluke zabio je Madžid Šošić u 68. minuti juniorskog derbija.

Dovoljan im je bio i bod

Momčad Hajduka u Zagreb je stigla kao vodeća na ljestvici sa 64 boda i trebao joj je samo remi da potvrdi naslov prvaka, ali uspjela je doći i do sva tri.

Posao na putu prema tituli juniorima Hajduka olakšala je i činjenica da je Dinamo cijelo poluvrijeme igrao s igračem manje. Dominik Braun zaradio je drugi žuti karton u 45. minuti i dao Hajduku brojčanu prednost.

Naslov prvaka ide u Split

Ovom pobjedom Hajduk je stigao do prvog naslova juniorskog prvaka nakon 2012. godine. Prošle sezone su također mogli osvojiti naslov jer su u trenutku prekida prvenstva bili vodeći na ljestvici s 42 osvojena boda u 17 susreta, za razliku od Dinama koji je imao 40 osvojenih bodova i utakmicu manje.

Uefa je tada odlučila da će se pribjeći formiranju prvenstvenih ljestvica temeljem formule "prosjeka osvojenih bodova po utakmici", što je značilo da se Dinamu umjesto te jedne neodigrane utakmice s Dugopoljem računao prosjek osvojenih bodova po utakmici kroz cijelu sezonu, a on je iznosio 2.5 bodova, dok je Hajduk bio neznatno lošiji s 2.47 bodova u prosjeku.

HNS je potvrdio takvu odluku Uefe i Hajduk je ostao bez naslova. Sukladno tome, Dinamovi juniori ostvarili su plasman i u Ligu prvaka ove sezone, a tu odluku također je podržao HNS. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.