Ante Budimir početkom godine je oduševio Španjolce: "Dobri ljudi, a ne zvijezde"

Foto: Instagram

REPREZENTACIJA Hrvatske pobijedila je Armeniju na Maksimiru 1:0 te se kao druga iz skupine D direktno plasirala na Europsko prvenstvo, koje će se nagodinu održati u Njemačkoj. Strijelac jedinog pogotka bio je Ante Budimir u prvom poluvremenu. Tridesetdvogodišnjem napadaču Osasune ovo je prvi gol za Hrvatsku u službenim utakmicama.

Rođeni Zeničanin, koji je nakon Svjetskog prvenstva u Kataru ispao s Dalićevog popisa pa se na njega opet vratio, nije krio oduševljenje nakon utakmice i gol je posvetio svojoj ženi i bakama. Trenutno igra u odličnoj formi. Za Osasunu je ove sezone zabio osam golova u 15 nastupa i nominiran je za igrača mjeseca u La Ligi.

Budimir je već godinama cijenjen u Španjolskoj, a naročito u Pamploni, kamo se preselio prije dvije godine kada je postao najskuplje pojačanje u povijesti Osasune. Početkom ove godine španjolski mediji pisali su o slučaju nakon kojeg je dodatno učvrstio svoj status miljenika navijača.

"Dobri ljudi, a ne zvijezde"

Budimir je pomogao starijoj ženi oboljeloj od raka dojke da stigne na vrijeme u bolnicu na sjeveru Španjolske, što je potaknulo njezinu kćer da preko društvenih mreža zahvali Osasuni što u klub dovodi "dobre ljude, a ne zvijezde".

Mari Carmen Sierra Castillo rođena je prije 78 godina u Carcastillu, mjestu s 2455 stanovnika na sjeveru Španjolske. Ondje je živjela 45 godina, no zbog zdravstvenih problema morala se odseliti u 70 kilometara udaljenu Pamplonu. Mari Carmen redovito odlazi u bolnicu na odjel onkologije zbog raka dojke, koji joj je otkriven prije 32 godine.

Kako bi stigla na vrijeme, koristi se taksijem, ali tog se jutra taksi nikako nije pojavljivao. Onda se pojavio Budimir sa svojim automobilom, a nakon kratkog razgovora shvatili su da su susjedi.

"Mislim da nikad nisam podijelila nešto intimno i vezano za obitelj preko društvenih mreža. Ne znam ni sama zašto ovo sada radim"

Budimir se ponudio da je svojim automobilom odveze na pregled u bolnicu. Tijekom putovanja razgovarali su o njenoj obitelji i situaciji u Osasuni, a 31-godišnji nogometaš doznao je koliko je Mari Carmen velika navijačica tog španjolskog kluba.

Mari Carmen stigla je na vrijeme u bolnicu, a Budimir je u istom tjednu zabio za 1:1 u remiju Espanyola i Osasune. Kada se Mari Carmen vratila kući, ispričala je što se dogodilo svojoj kćeri Myriam, koja je odlučila podijeliti priču preko društvenih mreža.

"Mislim da nikad nisam podijelila nešto intimno i vezano za obitelj preko društvenih mreža. Ne znam ni sama zašto ovo sada radim, možda zbog suzbijanja straha, da se isplačem ili naprosto izbacim iz sebe sve što osjećam", napisala je Myriam na Instagramu.

"Ova priča je istinita"

"Ova priča s Budimirom je istinita. Svaka čast Osasuni što dovodi dobre ljude, a ne zvijezde", napisala je. Objavila je i svoje crteže, u kojima je zahvalila svima koji se brinu o njenoj bolesnoj majci. "Od konobarice koja joj pomaže pridržati tacnu do taksista koji strpljivo čeka da uđe u automobil", navela je.

Na jednom crtežu nacrtala je i svog vjerojatno pokojnog oca, koji je nekoć ujutro čitao novine prateći rezultate Osasune. "Ove godine Osasuna ima dobru ekipu!" piše na nacrtanim novinama, na kojima igrač u crvenom dresu, koji bi mogao biti Budimir, slavi pogodak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.