Jugaši sretne ruke kod ždrijeba: U četvrtfinalu protiv Barcelonete

JUG JE bio sretne ruke u ždrijebu četvrtfinala Eurolige. Dubrovčani su na ždrijebanju u Rimu dobili Barcelonetu, momčad koju su priželjkivali.

Prva utakmica na rasporedu je u Barceloni 27. ožujka, dok je uzvrat u Gružu 14. travnja. Najavljeno je da će se prvi susret igrati 24. ožujka, no igrat će se tri dana kasnije zbog prijenosa na Eruosportu. Jug će u polufinalu igrati protiv pobjednika Primorac - Jadran Herceg Novi, a ostali parovi četvrtfinala su Pro Recco - Budva i Partizan - Eger.

Barceloneta je u četvrtfinale stigla iz skupine u kojoj su bili Mladost, Vojvodina i Jadran HN. U utakmicama s Mladosti pokazali su se kao fizički odlično pripremljena momčad koja je iskontrirala zagrebačke vaterpoliste. U prvom je susretu na Savi bilo 9:9, dok su u drugoj utakmici slavili Španjolci 8:7. Kasnije je trener Emil Nikolić rekao da bi Mladost prošla u četvrfinale da su imali više sreće i nisu remizirali u prvoj utakmici.

Barceloneta je ekipa koja već dugo godina igra skupa. U kontrama su izuzetno opasni Garcia i Perrone, a tu su još Whalan, Ivović, Valles...

Evo kako je ždrijeb prokomentirao trener Juga Elvis Fatović.

"Moja želja je bila izbjeći Pro Recco, ali ne toliko zbog njihovih igračkih kvaliteta koliko zbog utjecaja koji imaju Talijani. Barceloneta? Imaju sedam španjolskih te po jednog crnogorskog, američkog i australskog reprezentativca.

Felipe Perrone im je najbolji igrač, Xavi Garcia je odličan ljevak, a i centar Valles je fantastičan. Igraju sasvim drukčije od onoga što smo naučili kroz dvoboje u Jadranskoj ligi, brzi su, ali i disciplinirani, tako da očekujem pravu šahovsku borbu dva različita stila vaterpola. Ipak, mi već u Barcelonu idemo po dobar rezultat, a smatram da je dobar rezultat pobjeda.

Budemo li išli s namjerom izgubiti sa što manje razlike, nećemo ostvariti svoj cilj. Mladost je u Barceloni prvu četvrtinu počela s minus tri i na kraju se nije vratila. Mi to ne smijemo dopustiti", rekao je Fatović za službenu stranicu Juga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.