Još jedan "veliki Hajdukovac" izbačen iz momčadi: I Šerić odbio smanjeni ugovor!

RANIJE otpisanima Marijanu Buljatu i Dariju Jertecu te sinoć prekriženom Hrvoju Vejiću koji neće putovati u Španjolsku pridružio se i Anthony Šerić kojeg je Uprava Hajduka također odstranila iz momčadi zbog nepristajanja na smanjenje ugovora.

Šerićev godišnji ugovor je, poput Vejićevog, prema informacijama bliskima klubu s Poljuda, težak 300 tisuća eura, ali Hajdukov Australac i član Vatrenih iz 1998. odbio je pristati na drastično smanjenje ugovora, piše Slobodna Dalmacija.

U Hajduku su se odlučili pridržavati zacrtanog plana i ponuditi skupini najplaćenijih igrača, u kojoj su osim Vejića i Šerića još i braća Sharbini, Cernat i Andrić smanjenje ugovora kako bi klub poslije uspješnog preoblikovanja izbjegao financijski ponor. Nije to dakako jedini razlog ovakve politike Uprave Bilih - dovoljno je pogledati na prvenstvenu ljestvicu da postane jasno kako zarada najplaćenijih prvotimaca nije ni približna ostvarenim rezultatima na travnjaku.

Vejić i Šerić bez razumijevanja za "voljeni i najdraži klub": Hajdučko srce kuca za novac?

U ovakvoj situaciji izjave Vejića i Šerića po dolasku u Hajduk kako su "kao veliki Hajdukovci s voljenim klubom u smiraj karijere došli s trofejom okončati karijeru" zvuče nikako drukčije nego obično dodvoravanje navijačima.

Trener Reja nakon otpisivanja Vejića izjavio je kako se "nikad u 30 godina bavljenja trenerskim poslom nikada vodstvima klubova koje je trenirao nije miješao u posao pa neće ni sad", ali je i sam procijedio kako mu je "žao zbog situacije s Vejićem jer je kvalitetan igrač.

I dok se zamjene za Buljata i Jerteca nisu ni tražile jer se drži da su prekobrojni, alternative za novootpisani dvojac već su pronađene u igračima poteklim u Hajdukovoj omladinskoj školi - s posudbe iz Zadra u Hajduk se vraćaju Goran Jozinović i Matej Jonjić.

Šerić je još tijekom jeseni ispao iz idealne jedanaestorke u trenucima kad Reja ne bi forsirao Ivana Strinića na mjestu zadnjeg veznog kojeg je Hajduku i puno logičnije forsirati nego igrača koji je upravo ušao u 32. godinu, ali problemi bi se itekako mogli osjetiti na proljeće izostankom Hrvoja Vejića. Povremeni reprezentativac bio je apsolutni gazda Hajdukove obrane koja je u 2009. godini u HNL-u primila uvjerljivo najmanje golova, a nakon njegova izbacivanja iz momčadi obranom će zapovijedati netko iz trojca Maloča, J. Buljat i Pandža - ne pretjerano velik koncentrat kvalitete ako se zna da u Splitu ozbiljno računaju na prolaz protiv Dinama u polufinalu Kupa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.